Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 766acd

Twee oud-leerlingen van de Kienehoefschool blikken terug

Sint-Oedenrode - Aankomende zaterdag 14 september is de reünie. Oud-leerlingen van de Kienehoefschool doen dit jaar voor de eerste keer mee. Frank van den Brand en Arthur Frieser hebben allebei op deze school gezeten en zitten dit jaar namens hun school in de commissie voor de reünie. Zij blikken daarom graag nog even terug op hun basisschooltijd.

Frank van den Brand

Graag stel ik mij als vijftig-jarige voor, samen met mijn vrouw Priscella en mijn twee zoons woon ik midden in ons mooie Rooi aan de Streepenstraat. Mijn basisschooltijd was destijds tweeledig, ik ben gestart op de Odaschool, waarna ik vanaf de vierde klas richting de Kienehoef ben gegaan, waar wij intussen woonden. Ik ben begonnen in de noodgebouwen, op wat nu het parkeerterrein van de Jumbo is, omdat de huidige Kienehoefschool nog in aanbouw was. Medio de vijfde klas zijn we daar naartoe verhuisd. Ik zat op zich in een klas met een bijzondere samenstelling, omdat het merendeel van de klasgenootjes "import" was. Toen maakte dat nog het verschil, vandaag de dag is dit heel normaal. In die tijd speelde ik vaak met Arthur Frieser, Elise Vagevuur en Robert-Jan van Alst, die later helaas op een veel te vroege leeftijd overleden is. Nu zijn we al weer bijna een jaar bezig met het organiseren van de reünie en heb ik mede daardoor bijzonder veel zin in aankomende zaterdag. We hebben een mooi programma opgesteld in de Vresselse Hut, wat een toplocatie is voor dit "feest van herkenning". Van mijn oude zesde klas zijn er een mooi aantal mensen die zich hebben aangemeld. Ik kijk er dan ook naar uit om te horen hoe hun levensweg verlopen is. Maar natuurlijk zullen er ook veel leeftijdsgenoten zijn van andere scholen die ik ken of herken, wat er vast en zeker voor gaat zorgen dat het een hele bijzondere dag gaat worden. Ennehhhh…begin ik oud te worden, omdat ik vijftig ben? Helemaal niet…… vijftig is het nieuwe veertig!

Arthur Frieser

Ook ik ben vijftig inmiddels, geboren in Schijndel en opgegroeid in Rooi. Ik was zes jaar toen mijn ouders verhuisden naar Sint-Oedenrode. Ik belandde in de wijk Kienehoef. Na enige omzwervingen  ik inmiddels alweer ruim vijftien jaar in Sint-Oedenrode. Ik woon hier graag en ben graag actief in de gemeenschap, net als Frank. Mijn basisschooltijd in Sint-Oedenrode begon ook op de Odaschool. Ik begon daar in de derde klas, wat je nu groep vijf noemt. Een jaar later ging de Kienehoefschool open en ging onze klas over naar de Kienehoefschool. Zo werden we de eerste lichting die die school verliet. Eerst nog deels in noodgebouwtjes inderdaad. Vriendjes waar ik toen veel mee speelde waren: Daniel Keuzenkamp, Frank van den Brand, Frank van de Ven en Rogier Hoefnagel. En ja, ook de veel te vroeg overleden Robert-Jan van Alst. Ik herinner me ook de humor van Marjan Swinkels. Ook zij is helaas niet meer onder ons. Maar eigenlijk kon ik het goed vinden met veel klasgenootjes. Ik herinner me de levendige lessen van de enthousiaste Harry Vonk en de levenslessen van Louis Kleine. Hij wist ons te boeien met zijn eigen hobby's, geologie, stenen en natuur. Het eindkamp (groep 8 kamp) herinner ik me nog heel goed. Aan elkaar vastgebonden met een paar touwen en dan maar los zien te komen, een heel grappig toneelstuk opvoeren en vooral de wereld ontdekken.

Zaterdag is het dan zover, het grote reüniefeest. Samen met Frank van den Brand vertegenwoordig ik de lichting van de Kienehoefschool van dat jaar. Ik verheug me er enorm op. Aan de ene kant veranderen mensen natuurlijk met de jaren, maar aan de andere kant ook weer heel weinig. Ik ga er vanuit dat ik mijn oud-klasgenoten snel herken. Trouwens, als jij je die tijd herinnert, net een jaartje jonger bent en dus een jaar later van de Kienehoefschool kwam, meld je dan! We dragen het stokje van de organisatie graag aan je over!

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!