Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 5a4e92
Foto: Jan Ebbenn
Kunst en Cultuur

Hakkollektief de Verbeelding in beeldentuin

Sint-Oedenrode / Schijndel - Door toevallige ontmoeting ontstaan, door eenzelfde passie gedreven, dat is hakkollektief De Verbeelding. In de inspirerende omgeving van de Dommel en met uitzicht op de Knoptoren in Sint-Oedenrode wordt al bijna 15 jaar met veel verbeeldingskracht door vier Rooienaren gehakt, gebeiteld, gezaagd en geschuurd. Vanaf 1 september is de 'Passie in steen' van de vier heren te zien in de beeldentuin van het Heesterhuis in Schijndel.

Chiel Vermaat is door verschillende cursussen en workshops gevormd. Hij werkt voornamelijk abstract en gebruikt uiteenlopende steensoorten als serpentijn, arduin, albast en marmer. Inspiratie haalt hij uit de wereld om zich heen.
Harm Muselaers is autodidact met een achtergrond in de tuin- en landschapsarchitectuur en komt uit een "handvaardig nest".  Hij werkt zowel abstract als figuratief met vooral hardere steensoorten en zoekt dikwijls naar de contrasterende werking van de open vorm. 
Jan van den Biggelaar is opgeleid aan de kunstacademie van Tilburg, richting tekenen/schilderen en ruimtelijk vormgeven. De mens vaak het onderwerp, maar dan niet realistisch, maar geabstraheerd figuratief.Hans van de Ven is autodidact met een achtergrond in de ruimtelijke ordening.  Zijn voorkeur gaat uit naar de weerbarstigheid van de hardere steensoorten. Het is en blijft een zoektocht naar de kracht van de gebogen vorm, in zowel de abstractie als het figuratieve. De expositie loopt van 1 september tot en met 10 november. 
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!