Logo mooirooi.nl
Nick staat helemaal rechtsonder op de foto.   | Fotonummer: 8f28e4
Nick staat helemaal rechtsonder op de foto.
Sport

Weer WK-brons voor Rooise visser

Sint-Oedenrode – Net als vorig jaar heeft Rooienaar Nick Eestermans een bronzen plak gewonnen op het Wereld Kampioenschap vissen voor jeugd. In de categorie onder 20 jaar pakte hij met het team een bronzen medaille. Individueel werd Eestermans vierde. Deze prestatie is precies omgekeerd in vergelijking met een jaar eerder.

Dit jaar trok de hele Nederlandse visploeg in bussen naar Spanje. Van 6 t/m 9 augustus namen ze de tijd om er te trainen en te acclimatiseren voor de grote wedstrijden die op 10 en 11 augustus plaatsvonden. Maar liefst twaalf landen deden mee aan het kampioenschap. Voor Eestermans viel er nogal wat te verdedigen gezien de prestaties van een jaar eerder.
Na de eerste dag stond de Rooienaar vierde met het team met in totaal negentien punten. Op de tweede wedstrijddag haalden ze achttien punten. Met in totaal 37 punten werden ze derde van de wereld. Persoonlijk mocht Eestermans dus net niet het podium op. Wat hij in twee dagen opviste is echter zeer zeker indrukwekkend te noemen. De medaillewinnaar haalde met ruim 900 vissen zo'n 46 kilo aan vis uit het Spaanse water.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!