Jan (r) krijgt een geschenk van zijn collega's.
Jan (r) krijgt een geschenk van zijn collega's. Foto: Jeroen van de Sande

Afscheid van 'Jan de Notenman'

Algemeen Human Interest

Sint-Oedenrode – Het is vandaag de laatste dag van Jan Hoes op de Rooise markt. Liefkozend wordt hij 'Jan de Notenman' genoemd. Logisch, als je vanaf 1992 al wekelijks je marktkraam in Sint-Oedenrode stalt. De hele ochtend kreeg hij cadeaus en gelukwensen van tientallen vaste klanten en collega's. Het leverde hem zelfs een setje 'gouden noten' op.

Die kreeg hij van Agnes van Aarle. Zij en haar ouders zijn al jaren vaste klant en kwamen hem dan ook even hartelijk bedanken. Toen hem gevraagd werd wanneer hij echt stopt, kon hij nog net het woord 'morgen' eruit krijgen en toen kwamen de tranen. Na enkele innige omhelzingen van zijn vaste klantenkring ging het wel weer. "Ik ben hier altijd heel erg graag gekomen", snikt de marktkoopman nog een beetje na.
'Wat ga je nu doen?' is de volgende vraag. "Ik golf af en toe, ik wandel veel en hou van skiën. Ik denk dat het belangrijk is om in beweging te blijven, aangezien dat wegvalt nu ik stop. 'What you'll not use, you lose.'" Mocht hij zich vervelen dan kan hij nog altijd in Rooi op het terras komen zitten, want dat wordt hem in een paar minuten tijd meerdere keren aangeboden.
Zo komt er een einde van 27 jaar als marktkoopman. Het zal voor Jan zeker wennen zijn en vast en zeker ook voor de klanten, maar de opvolger staat alweer klaar. De jonge meid Dianne van de Kolk neemt het stokje over. Eens kijken of zij het ook zo lang volhoudt...

Deze nieuwstip kregen we binnen via de MooiRooi Hotline: 06-89970555. Ook een leuk nieuwtje? App dan naar dit nummer!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding