Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: d569b6
Op de koffie bij...

Gedreven, innovatief en onderscheidend

Sint-Oedenrode - Dit keer kreeg ik een uitnodiging van een jonge ambitieuze professional. Net 23 is ze, Laura van Heuven uit Sint-Oedenrode. Sinds februari is ze hét gezicht van Voetencentrum Wender in haar woonplaats. Laura's werkruimte is gevestigd in Sportcentrum Van den Oever. Ik voel me iedere minuut nieuwsgieriger worden.

Door: Jeroen van de Sande

Ik ben geïntrigeerd door haar jonge leeftijd. Ik vind het knap als twintigers al zo vroeg op eigen benen kunnen staan. Vooral als ik terugkijk op mezelf rond die fase van mijn leven. Ook ben ik benieuwd naar wat Voetencentrum Wender anders maakt dan andere podopraktijken en natuurlijk wil ik ook graag zien waar ze werkt en hoe het tot op heden gaat. Dat ik in de wachtruimte plaats moet nemen na een gezellige babbel met Theo van de Oever is een goed teken. Dat wil zeggen dat ze een afspraak heeft. Het is ook zo, want enkele ogenblikken later komt ze gezellig kletsend de deur uit met een cliënt. Ze stelt zich voor en het kletsen gaat aangenaam verder. We kijken samen naar de beste plek voor de foto en zijn daar al snel over uit...

Een podotherapeut is de expert op het gebied van de voet en alle klachten die daaruit voortkomen. Veel mensen kennen het vakgebied van steunzolen: een veel gebruikt hulpmiddel om voetproblemen te behandelen. "Steunzolen worden veel toegepast in de praktijk, maar een behandelplan kan ook bestaan of gecombineerd worden met een schoenadvies, rekoefeningen, taping of een doorverwijzing naar de fysiotherapeut", vertelt de afgestudeerde therapeute. Voordat een behandelplan gemaakt kan worden, gebruikt een podotherapeut verschillende onderzoekstechnieken om erachter te komen waar de pijn vandaan komt. Ook wordt een 3D scan gemaakt van de voet, waarmee een unieke 'digitale mal' ontstaat voor iedere voet. Op basis hiervan kunnen de nodige hulpmiddelen vervaardigd worden. Deze digitalisering is iets waar Voetencentrum Wender goed in is. Laura vertelt: "In onze praktijken maken we gebruik van technieken waardoor de patiënt kan meekijken tijdens de scans en waarbij we goed kunnen uitleggen waar de pijn vandaan komt. We kunnen zeer nauwkeurige metingen doen, waardoor de therapietrouwheid en de kans van slagen enorm toenemen. Ik krijg vaak van mijn patiënten te horen dat ze het fijn vinden om mee te kunnen kijken met hun voetscan en om hun eigen looppatroon te zien." Hoe meer ze er over vertelt, hoe enthousiaster ze wordt, want de therapeute is verguld dat haar werkgever zo innovatief is. "Daarom wilde ik zo graag voor ze werken." Het feit dat ze Laura de vrije hand geven in Sint-Oedenrode wil zeggen dat de twintiger veel in haar mars heeft. Enkele dagen per week werkt ze ook op vestigingen van Voetencentrum Wender in Utrecht. In Rooi wil ze haar uren steeds meer gaan uitbreiden. Ze ligt goed op koers, want alleen al op deze dag is ze bijna volgepland.

Gratis voetscan
Om terug te komen op de voetscan. Zo'n scan wordt voor steeds meer mensen een reden om langs te komen bij de podotherapeut. Op maandagavond 8 juli organiseert Voetencentrum Wender een Voetscan-avond aan de Koninginnelaan bij Sportcentrum Van den Oever, waar Laura spreekuur houdt. De functie van de voeten, knieën, heupen en het looppatroon worden uitvoerig onderzocht, waardoor de oorzaak van veel pijnklachten in kaart kan worden gebracht. Op deze avond is de Voetscan volledig kosteloos. U kunt vrijblijvend langskomen tussen 16:00 en 20:30.

Laura heeft er nu al zin in. Volgens mij pakt ze alle uitdagingen met deze overtuiging aan. Ze is gedreven, innovatief en onderscheidend. In Rooi zeggen we wel eens: 'Laat ze maar los...'  Met andere woorden: dat komt helemaal goed met deze therapeute.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!