Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 9b4ab4
Foto: Jos van Nunen

In Memoriam – Wim Foolen

Sint-Oedenrode - Enkele weken geleden had Wim voor de laatste keer zijn geliefde gitaar in handen. Het instrument liep als een rode draad door zijn leven. Wim vergaarde er bekendheid mee in Nijnsel, Sint-Oedenrode en de verre regio.

De Nijnselaar richtte in de jaren vijftig gitaarclub Antonio op. Hij was leraar, mentor, kartrekker, organisator, maar bovenal groot voorbeeld voor iedereen die zich bij de vereniging voegde. Allemaal wilden ze les krijgen van hem. Wim was Antonio. Hij vond het dan ook heel erg jammer dat de vereniging moest stoppen, begin 2014. Hij had gehoopt op een opvolger, maar die kwam er niet. Gelukkig beleefde Antonio nog enkele geweldige slotconcerten, waardoor Wim met een voldaan gevoel afscheid kon nemen.
Zijn inzet voor de vereniging werd alom gewaardeerd. Het was onder andere de reden dat hij in 1989 een Erepenning van de gemeente Sint-Oedenrode kreeg. Op 14 december 1998 werd hij onderscheiden met een Koninklijk lintje. Wim werd gekroond tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij vond dat een enorme eer.
Wim zal enorm gemist worden door heel veel mensen. Het biedt enige troost dat zijn muziek nog vele jaren door zal klinken. In de snaren en gitaren van degenen die het spelen van Wim geleerd hebben.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je ook zo blij dat het Carnavalsseizoen weer nadert?Reageren!