Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: b01e85
Sport

Roois Klompentoernooi goed geslaagd

Sint-Oedenrode - Afgelopen vrijdagavond en zaterdag werd op sportpark de Neul gestreden op het Roois Klompen toernooi. Meer dan 75 jeugdteams van 26 verschillende verenigingen uit de regio kwamen in actie op het mooie, nieuwe sportcomplex van Rhode.

De JO13-teams trapten op vrijdagavond het toernooi af. In beide poules van vijf deelnemers probeerden de verschillende teams als winnaar uit de bus te komen, om aan de haal te kunnen gaan met de Klompbokaal. Door de goed leidende scheidsrechters, het enthousiasme van de teams en het uitstekende voetbalweer verliep de eerste avond van het toernooi uitstekend.
Zaterdagochtend was het al vroeg een drukte van jewelste op het sportpark, niet minder dan 49 teams van JO-8, JO-9 en JO-10 waren naar Sint-Oedenrode afgereisd om deel te nemen aan het Klompentoernooi. Om al deze teams te kunnen laten voetballen waren tien velden uitgezet, waarvoor zelfs goaltjes bij VV Boskant geleend dienden te worden. Fantastisch om zoveel jonge spelertjes aan het werk te zien op de accommodatie van Rhode en mooi om te ervaren dat de iets oudere jeugdspelers graag komen helpen als wedstrijdbegeleider bij zo'n evenement.
Nadat de voorzitter van Rhode rond half een de prijzen had uitgereikt voor de jongste jeugd, werden de velden snel veranderd zodat in de middag nog eens 16 JO-11 teams de sportieve strijd konden aangaan. Ook daar was het goed om te zien dat er fanatiek gespeeld werd en dat de wedstrijden ook hier in goede banen werden geleid door eigen jeugdspelers. Leuk ook om te merken dat er gedurende het hele toernooi veel supporters hun teams kwamen aanmoedigen. Al met al een geslaagd toernooi wat volgend jaar zeer waarschijnlijk wel een vervolg zal krijgen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

De overheid moet een statement maken in de zwarte Pieten discussie.Reageren!