Logo mooirooi.nl
Het glas wordt geheven op de overdracht.   | Fotonummer: beed2d
Het glas wordt geheven op de overdracht. (Foto: )

Vertrouwd gezicht neemt de Rooise Boerderij over

Sint-Oedenrode - Eén van de bekendste restaurants in Sint-Oedenrode, De Rooise Boerderij, komt vanaf 1 augustus in nieuwe handen. Eigenaren Jan van de Moosdijk en Frank Groeneweg geven de sleutel door aan Roy Tweedy en zijn echtgenote. De Eindhovenaar werkt al vijftien jaar bij de eetgelegenheid aan de Schijndelseweg.

Op 15 juli aanstaande is het precies tien jaar geleden dat gastheer Jan en chef-kok Frank neerstreken in Sint-Oedenrode. Ook toen maakten ze een stap na een uitdaging van tien jaar. Uitgerekend via Roy kwam het onafscheidelijke duo bij De Rooise Boerderij terecht. Als werknemer wist hij dat het restaurant te koop kwam en omdat Roy eerder al met Jan werkte, tipte hij hem graag. Dat er na tien jaar weer een volgende stap volgt, is toeval. "Dat is niet gepland, dat is zo gegroeid", is Jan duidelijk. "Toen Frank en ik er over nadachten om een nieuwe weg in te slaan, kwamen we automatisch bij Roy uit als onze eventuele opvolger. Hij had al eens laten vallen dat hij daar interesse in zou hebben. Het hele traject heeft ongeveer een jaar geduurd." Voor Roy kwam de benadering precies op tijd. "Ik ben nu 38. Over enkele jaren zou ik deze stap niet meer nemen", spreekt hij ook namens zijn vrouw Bianca, die vooral achter de schermen werkzaam zal zijn.

Jan en Frank trokken het De Rooise Boerderij tien jaar geleden uit het moeras. Binnen een mum van tijd bouwden ze een naam op en culinair minnend Sint-Oedenrode sloot 'de boerderij' weer in de harten. "We willen iedereen bedanken voor het vertrouwen. Ze moeten het je maar willen gunnen", is Jan dankbaar. De heren gaan buiten Sint-Oedenrode op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat is met Roy afgesproken. "We gaan Rooi zeker missen, want we hebben het leren kennen als een gezellig en warm dorp." Frank volgt er tot slot aan toe. "Het waren tien fantastische jaren."

Roy en Bianca gaan amper of niets veranderen aan het concept. Tussen 1 en 6 augustus zal een kleine opknapbeurt volgen en er wordt een nieuwe kok aangenomen. Roy: "Daarnaast zal de kleine kaart wat ruimer worden en willen we het terras iets uitbreiden. We hebben ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging. We gaan er tegenaan!" Heeft u nog een cadeaubon van De Rooise Boerderij? Die kunt u nog t/m 30 november verzilveren. U bent van harte welkom!

Meer berichten
 

Wat vindt u?

De overheid moet een statement maken in de zwarte Pieten discussie.Reageren!