Logo mooirooi.nl
Sjef v.d. Berg schiet Europees record.   | Fotonummer: 17b0ec
Sjef v.d. Berg schiet Europees record.
Sport

Zilveren WK-medaille voor Mixed team recurve

Sint-Oedenrode - Op zaterdag en zondag werden in Den Bosch de finales geschoten van het WK. Het Nederlandse team, bestaande uit Sjef vd Berg, Rick vd Ven en Steve Wijler schoot op zondagmorgen hun finale om de bronzen medaille tegen Korea. Helaas werd deze wedstrijd verloren en moesten onze mannen genoegen nemen met een vierde plaats.

Op zondagmiddag schoot het mix team bestaande uit Sjef vd Berg en Gabriela Bayardo hun wedstrijd om het goud en zilver tegen Korea. Ook bij deze wedstrijd ging de winst naar Korea waardoor Sjef en Gabriela op welverdiende tweede plaats eindigde met een mooie zilveren medaille.
Op vrijdagavond werd een normale 25 meter 1 pijl wedstrijd geschoten, Degene met de hoogste score wint de wedstrijd. De eerste plek was deze keer voor William Huyberts, met een mooi nieuw persoonlijk record van 233 punten. De overige scores waren René van Erp 232, Wil Kivits 232, Simon Boersbroek 230, Paul vd Mortel 224, Wilco Wijnen 192, Frans vd Braak 181, Martie Verhoeven 178, Miranda Temmink 172, Jan Versantvoort 171, Hans Vroomen 138, Michael Moonen 125, Antoon Vervoort 114, Joeri de Kleijn 105, Eric Vissers 93, Carlo de Wit 79, Marie-José Versantvoort 65 en Frans Temmink 47 punten.
Op dinsdag schoot de Rozelaer een wedstrijd in de 18 meter competitie. De dagwinnaar was Martie Verhoeven met 201 punten, de overige scores waren Jan van Erp 185, Ron Spijker 178, Joep Verbunt 165, Piet vd Steen 136 en de houtschutters Antoon Vervoort 144, Frans Temmink 78, Miranda Temmink 57.
Op donderdag schoten een 8-tal schutters bij handboogvereniging de Eendracht in Aarle-Rixtel hun wedstrijd om het van Ganzewinkeltoernooi, Bij deze wedstrijd geef elke schutter, vóór het begin van de wedstrijd, het aantal punten op dat hij of zij denkt te gaan schieten.
Als men geschoten heeft tellen alle punten bij elkaar op en is het de bedoeling zo dicht mogelijk bij de opgegeven punten uit te komen. Karin de Jong, Patrick Bouman, Wilco Wijnen, Wil Kivits, Frans vd Braak, Martie Verhoeven, Jos vd Veer en William Huyberts hadden een punten aantal opgegeven van totaal 1617 punten en in werkelijkheid schoten zij 1622 punten een verschil van 5+, al met al zeker geen slechte score.
Wilt u zelf eens ervaren hoe het is om met pijl en boog te schieten, kom dan gerust eens binnen. Op zondagmorgen is er bijna altijd iemand aanwezig bij ons verenigingsgebouw tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Locatie Bremhorst 8 (tegenover Basic Fit).
Voor meer informatie kunt u ook onze website bezoeken, www.hbvontspanning.com.
Op maandagavond schieten de Vrienden van Pieter Breugel hun wedstrijden op dinsdagmiddag de Rozelaer. Vrijdagavond is de clubavond van de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij binnen en buiten trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je ook zo blij dat het Carnavalsseizoen weer nadert?Reageren!