Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: e759ff
Evenementen / Sint-Oedenrode

Zeventiende editie oldtimerrit Rondje Rooi

Sint-Oedenrode - In en rond Sint-Oedenrode wordt zondag 7 juli alweer voor de zeventiende keer de oldtimertocht Rondje Rooi gehouden.

Deelname aan deze tocht staat open voor auto's van dertig jaar en ouder. Dit jaar is er een speciale klasse voor auto's die vóór 1951 zijn gebouwd. De rit gaat ongeveer honderd kilometer duren. De start is bij de Vresselse Hut aan de Vresselseweg 33 te Nijnsel. U bent daar in de gelegenheid om gezellig samen te buurten en van uw consumptie te genieten.
De organisatie hoopt bij deze zeventiende editie natuurlijk weer leuke gemotoriseerde herinneringen op te kunnen halen. De Traction Avant groeide door tot een goddelijke DS. De Kever via 356 tot een turbo geblazen 911. De Fiat 600 groeide uit haar motorkap tot een heerlijke Abarth. Het Kadettje tot GSI 16V en de Anglia tot XR2. De Mustang kromp en werd weer groter. Het paard steigerde in Italië en in Zweden deed dat de eland. De Koreanen deden het minder uitbundig met de Pony terwijl diezelfde Pony bij Daf haar mannetje stond. Mazda had een RX4 en Ford een XR4. Kijk en vergelijk en ervaar het verschil.
Rondje Rooi is er voor elke klassieke autoliefhebber die op de achterbank opgroeide, vol trots kijkend naar de stuurmanskunst van de chauffeur die niet dacht Max Verstappen te zijn maar Jackie Stewart of Niki Lauda. Maar een ding hebben we gemeen: we ontmoeten elkaar als autoliefhebber op zondag 7 juli. Wilt u deelnemen: Schrijf in bij fammabesoone@onsbrabantnet.nl 20 euro per auto.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Voor mij moet het Rooise zwembad in het centrum liggen.Reageren!