Rhode JO8-1 wint overtuigend de beker

Sint-Oedenrode - Weken werd er naar uitgekeken door spelers en de ouders: Rhode JO8-1 mocht op 1 juni de bekerfinale spelen tegen Someren JO8-1. En die finale werd een groot succes, want Rhode won met maar liefst 11-1 en vierde dit na afloop uitbundig met een rondje Rooi op de platte kar!

De finale werd gespeeld voor veel publiek, waarin Rooi fors in de meerderheid was om het team volop aan te moedigen met spandoeken en toeters. Dit zorgde toch voor wat spanning bij deze zeven- en achtjarige jongens. Vooral als Someren met een onverwacht schot snel de score opent! De jongens lieten zich niet uit het veld slaan en 2 minuten later een zucht van opluchting toen Levi van dicht bij de keeper wist te passeren. Xavi bracht Rhode op voorsprong met een prachtig lobje over de keeper. Snel daarna maakte hij ook de derde treffer. Na een mooie rush schoot Diek vervolgens tegen de lat. Vlak voor rust zorgde Ole voor een ruime marge door te scoren uit een mooie steekbal van Liam. Ruststand 4-1. In het derde kwart speelde de Rooise jongens echt fantastisch. Op het middenveld werd continue druk gezet en als er al een bal door schoot waren de verdedigers Tijmen en Diek altijd alert. Keeper Thijmen had daardoor een rustige ochtend maar die keren dat Someren dacht te gaan scoren, bracht hij steeds perfect redding. De score liep snel op. Wout passeert zijn tegenstander en schiet via de keeper raak. Jesse knalt de bal in de kruising na goed terugleggen van Wout. Xavi schiet 2x van afstand raak en Tijmen knalt op de lat. Levi maakte een hele mooie tweede goal door ook in de kruising te schieten. Binnen 10 minuten naar 9-1 door een ontketende ploeg. De laatste 10 minuten waren vooral om op te warmen voor het feestje. Wel schoot Liam nog op de paal en wisten Jesse en Ole beide nog een keer te scoren. Einde wedstrijd, 11-1 gewonnen en zeer goed en overtuigend gespeeld. Rhode JO8-1 is bekerwinnaar van groep 1, KNVB district Zuid 2 en mag daarom aantreden op het finale toernooi voor bekerwinnaars op 16 juni in Uden.