Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 9d9a34
Sport

Onze Rooise leeuwinnen

Sint-Oedenrode - De laatste jaren is er een enorme toename geweest van vrouwenvoetbal in Sint-Oedenrode. Alle vier de clubs hebben veel voetballende dames in hun midden. Van de jeugd tot aan de senioren. Omdat het vrouwen WK voor de deur staat, trokken we de voetbalschoenen aan en gingen we op zoek naar enkele fanatiekelingen. Waarom voetballen ze? Wat verwachten ze van het WK?

Robin van Nuland
Voor welke club speel je? Voor welk team en op welke positie?
"Ik voetbal bij Ollandia VR1 en speel op het middenveld."

Waarom heb je gekozen om te gaan voetballen?
"Ik heb gekozen om bij een damesteam te gaan voetballen, omdat ik de sfeer een stuk leuker vind. Daardoor ga ik veel liever voetballen en wil ik nu nooit meer een training missen. Bij de jongens was het ook wel leuk, maar ik mis het zeker niet!"

Wat is er zo leuk aan vrouwenvoetbal?
"Iedereen is er voor elkaar bij vrouwenvoetbal! Als er iets buiten het voetbal is, zullen ze je altijd helpen. Wij gaan ook altijd met een deel van het team Ollandia 1 aanmoedigen. Daarnaast proberen we bij alle kantinefeesten aanwezig te zijn. Dus de sfeer en gezelligheid zijn zeker aanwezig." 

Wat zijn je verwachtingen van het WK voor vrouwen?
"Ik verwacht wel dat ze hoog eindigen, maar ze hebben het dit jaar wel moeilijker dan op het EK aangezien er betere landen meedoen. Bijvoorbeeld de VS, zij hebben in Alex Morgan een heel goede speelster."

Lees woensdag de interviews met nog veel meer Rooise voetbalsters in onze Oranjeleeuwinnenspecial!!

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!