Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 6bab29
Evenementen / Sint-Oedenrode

Trein gaat rijden door Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode - Verrassend, groots genieten? Dat doe je Natuurlijk! in Sint-Oedenrode. In het weekend van 25 en 26 mei barst het dorp uit haar voegen door de gezellige activiteiten en leuke, gratis evenementen. Samen presenteren de evenementen zich vanuit het thema 'Rooi is uit de Kunst'. Hieronder enkele high lights die je zeker niet mag missen en de openingstijden van de gratis evenementen.

Bewonder de werken van lokale kunstenaars en volg de atelierroute 'Kunst in Rooi'.   Tijdens het Pop & Colour Festival schittert jong muzikaal talent uit Meierijstad op het podium. Beschouw prachtige Arabische volbloeds en bezoek het Arabian Horse Weekend. En ook in het centrum zijn het hele weekend de winkels, terrassen en restaurants open en staat in het teken van: Rooi is uit de Kunst!

Met treintje naar Trijntje
Een leuke attractie is het treintje dat van het centrum naar Streekpark de Kienehoef rijdt. Na het shoppen of het terras toe aan nog meer vertier? In het centrum bij de kiosk is de opstapplaats voor het treintje, die je zo naar Pop & Colour Festival brengt. Zeg maar, met het treintje naar Trijntje. Of vice versa. De route kruist ook een gedeelte van de atelierroute, zodat je met één ritje goed de sfeer proeft van al dat gezelligs in ons dorp. 

Oosterhuis is hoofdact Pop & Colour
Pop & Colour Festival bestaat 5 jaar. Een eerste lustrum, dat mag gevierd worden! Niemand minder dan Trijntje Oosterhuis, een van Nederlands beste zangeressen, sluit het festival af met een wel heel bijzonder optreden. Niet alleen zal zij bij de uitvoering van haar rijke repertoire worden begeleid door Het Brabants Jazz Orkest, maar ook door leerlingen van Pop&Co Bandcoaching. Voorafgaand aan het festival zal Trijntje de leerlingen coachen tijdens een gezamenlijke repetitie. De keuze voor Trijntje als hoofdact op het jeugdige festival is daarmee een hele logische. Trijntje was immers al verschillende malen coach bij o.a. The Voice of Holland. Voor de jonge muzikanten zal het een unieke ervaring zijn die zij niet snel zullen vergeten, waar het publiek met volle teugen van mag meegenieten. Het festival is gratis toegankelijk.

Professionals van wereldallure
Overigens het Streekpark de Kienehoef slechts op loopafstand van manage De Pijnhorst. Een bezoekje aan Arabian Horse weekend is zeker de moeite waard! Op zaterdag is de keuring voor amateurs. Volgens de organisatie geeft deze dag vooral een goed beeld van wat jong talent te bieden heeft. Maar wil je de echte show meemaken, de show waarvoor de mensen komen van alle windstreken, dan is zondagmiddag rond 14.00 uur een perfect moment voor een bezoek. Mooie, volbloed Arabieren, professionals van wereldallure, zetten dan hun beste beentje voor.

Openingstijden evenementen
Wil je een gezellig ritje maken met het boemeltreintje van het Rooise centrum naar Streekpark de Kienehoef? Dat kan. Het treintje rijdt van 12.00 tot 17.00 uur op en neer. Enjoy the ride!
Rooi is uit de Kunst is als thema in het centrum vertaald naar kunst van lokale kunstenaars in de etalages en uiteraard serveren de diverse horeca kunst uit hun keukens. Op zaterdag zijn de winkels van 9.00-17.00 uur open en op koopzondag van 12.00-17.00 uur. Tijdens koopzondag wordt het publiek getrakteerd op sfeervol straattheater en -muziek.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!