Maikel voor het beeld van de Heilige Antonius.
Maikel voor het beeld van de Heilige Antonius.

"In Nijnsel leerden we schuin schrijven"

Algemeen Human Interest

Sint-Oedenrode - Ook dit jaar is er weer een flinke lichting (oud)Rooienaren die 50 wordt. In september drommen ze samen om het halve-eeuwfeest te vieren. De komende maanden zoeken we enkele van deze Abrahams en Sara's op om te horen wat ze doen in het dagelijks leven en wat hun herinneringen zijn aan de basisschooltijd in Sint-Oedenrode. Zo maakten we kennis met Maikel van den Boomen, woonachtig in het Verenigd Koninkrijk.

Stel je eens voor aan Sint-Oedenrode…
"Ik ben Maikel van den Boomen. Ik woon in Coventry (VK) met mijn Spaanse vrouw Rosi en onze drie Britse kinderen: Crystal (8), Brandon (7) en Jacob (2). Ik werk in de IT als technical consultant."

Op welke school heb je gezeten?
"Op de Sint Antonius van Padua school in Nijnsel. Toen we een paar jaar terug in Praag waren heb ik me nog op de foto laten zetten voor het beeld van Sint Antonius van Padua op de Karelsbrug."

Hoe kijk je terug op die periode? Heb je leuke anekdotes?
"Het was voor mij een onbekommerde tijd. Wij verhuisden in maart 1976 vanuit Vorstenbosch naar Nijnsel en ik stroomde daar in de eerste klas in. Ik weet nog dat ik moest wennen aan het Nijnselse accent. Verder had ik in Vorstenbosch recht leren schrijven, maar in Nijnsel leerden we schuin schrijven. Mijn handschrift is dat nooit meer te boven gekomen."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Maikel voor het beeld van de Heilige Antonius.