Afbeelding

Geslaagde Senioren Vakantieweek

Algemeen

Sint-Oedenrode - Van 23 t/m 27 april hebben vijftien deelnemers en vijf begeleiders uit Sint-Oedenrode, Schijndel en Zijtaart deelgenomen aan de Senioren Vakantieweek, die werd georganiseerd door het Damiaancentrum.

Met taxibusjes, die gratis beschikbaar waren gesteld door de Rotary uit Veghel, werden de deelnemers naar het gastenverblijf van het Dominicanenklooster in Huissen vervoerd voor een gezamenlijke vakantie. Deze vakantie is speciaal bedoeld voor senioren die om uiteenlopende redenen zelf niet op vakantie kunnen of willen gaan. Eerder al vond in het Damiaancentrum een gezellige kennismakingsbijeenkomst plaats waarin de deelnemers elkaar al hadden leren kennen.
Na de hartelijke ontvangst in het Huissense klooster en het uitpakken van de koffer genoot het gezelschap met volle teugen van de eerste geserveerde warme maaltijd. Op het programma stonden diverse activiteiten, zoals een kennismakingsbingo, een rondleiding door het klooster, gezellig samenzijn en het zingen van liedjes, een ontspannende ochtend met Qigong, een creatieve middag met intuïtief schilderen, een optreden van Cohda Krek, een workshop Levenskunst, een uitstapje naar het tuinbouwmuseum Mea Vota in Huissen, een filmavond, een workshop met klankschalen, een quiz, gezellige muziek met het duo Ria en Jan en op Koningsdag werd een advocaatje met slagroom en een oranjebittertje geschonken, terwijl de huldiging van de koning met zijn familie in Amersfoort op de tv werd gevolgd.
Tussendoor was er voldoende tijd om van de heerlijke maaltijden te genieten en om een momentje rust te nemen. Ook werd veel aandacht geschonken aan het luisteren naar elkaars verhalen. Omdat veel van de deelnemers te maken hebben gehad met de schaduwkant van het leven, was dit een heel belangrijk onderdeel van de vakantie. Er werd niet alleen gesproken over wat men is kwijtgeraakt, maar ook over de positieve dingen die men heeft ervaren in het leven. Ook werd de mogelijkheid geboden om de Vespers en Lauden in de kapel, de dagelijkse getijdengebeden met de Dominicanen, bij te wonen.
De vrijwilligers van het Damiaancentrum hebben waardering voor de mensen die het hebben aangedurfd om mee op vakantie te gaan. Om zich kwetsbaar op te stellen, maar ook om zich open te stellen en de geboden hulp te aanvaarden. Ze hebben genoten van hun aanwezigheid en van de vriendschap en warmte die ze hebben mogen ontvangen. Een bijzonder aspect is, dat de vrijwilligers nieuwe onderlinge vriendschappen hebben zien ontstaan.
Ze hopen dat ze de deelnemers hebben kunnen laten ervaren wat de doelstelling van het Damiaancentrum is: een ontmoetingsplaats zijn voor mensen die daar behoefte aan hebben, hen een extra steuntje in de rug te geven en een lichtpuntje te zijn voor de momenten wanneer men het leven wat donkerder inziet.


 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding