Afbeelding

Met vrienden en een rammelbak Europa in

Algemeen

Sint-Oedenrode - Geen 'zon, zuipen, ziekenhuis' voor deze mannen. Het is verleidelijk om als jongere zulke vakanties op te zoeken. Maar deze heren willen gewoonweg iets anders. Ze zoeken het avontuur op en doen daarom mee aan een Rammelbakken Reis door Europa. Volgende week woensdag start de reis, na weken van voorbereiding. 

'De Rammelbakken Reis staat in het teken van plezier hebben met elkaar. Behulpzaamheid en vriendelijkheid zijn een voorwaarde om deze uitdaging op zo leuk mogelijke wijze te voltooien. Daarbij garandeert het maximum van 150 teams een persoonlijke, sportieve en gezellige basis.' Dit meldt de website van het evenement. Mark Sanders uit Sint-Oedenrode sprak dit enorm aan. Zijn Bestse vrienden Jason Padma, Dennis Sleutjes en Erni Bressers ook en daarom trekken ze er gezamenlijk op uit.
Met een klaargestoomde rammelbak rijden ze door zes verschillende landen; Nederland, België, Frankrijk, Zwitserland, Italië en Monaco. In het totaal is de reis zeven dagen. De organisatie probeert de deelnemers zoveel mogelijk de snelweg te laten vermijden en ze kiezen dan ook veelal voor de mooie binnendoor routes. Zo slingeren ze door geweldige kleine dorpjes, langs prachtige bergpassen en geweldige vergezichten. Zeker geen alledaagse route..
Tijdens de reis krijgen de heren elke ochtend de route uitgereikt voor diezelfde dag. Hierop staan ook twee of drie opdrachten. Dit kan een puzzel zijn die je in de auto dient op te lossen, maar kan ook een ludieke doe-opdracht zijn. Ze houden het leuk, maar ze worden wel uitgedaagd. Met deze opdrachten kunnen ze punten verdienen en aan het einde van de reis leuke prijzen winnen. "Ons doel is om deze beproeving te winnen!" laat Mark Sanders weten.