Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: efc9d9
Foto:

Rooise klompenmakers weg en weer terug

Sint-Oedenrode - Stichting Brabantse Klomp zet zich in om de verwevenheid van de Brabantse klompenindustrie met ons dynamische populierenlandschap in Het Groene Woud in te zetten voor o.a. toeristische ontwikkeling in en tussen de vier klompendorpen Best, Liempde, Schijndel en Sint-Oedenrode.

Klompenbeleefroutes in en tussen de vier klompendorpen zijn in de maak en in de app Natuurlijk! Sint-Oedenrode is de fietsroute "Rooi op je klompen aanvoelen" al enige tijd opgenomen en verbindt klompenwetenswaardigheden, attracties en bezoekpunten in Rooi. Deze route wordt nog verder uitgebreid met historische achtergrondgegevens en leuke verhalen van en over klompenmakers.
In de klompendorpen waren in 2018 nog slechts twee klompenmakers actief. In Sint-Oedenrode sloot een tiental jaren terug Jan van de Laar aan de Schijndelseweg als laatste klompenmaker haar deuren. En dat terwijl het dorp de enige Nationale Klompenbeurs in huis had. Door onder andere de inspanningen van de Stichting om dit prachtige ambacht niet verloren te laten gaan, is de machinale klompenmakerij weer terug in Sint-Oedenrode.

In DeMooiRooiKrant van deze week een overzicht van waar alle klompenmakers hebben gezeten in Sint-Oedenrode.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!