Logo mooirooi.nl
Het team van Excelance   | Fotonummer: cb96b1
Het team van Excelance
Op de koffie bij...

Op de koffie bij: Excelance haarmode

Sint-Oedenrode - We schuiven dit keer aan bij Excelance Haarmode in de Hertog Hendrikstraat. Op de grote, statige tafel bij de ingang ligt een stapel kranten en magazines. Hij biedt ook nog ruim plaats aan wachtenden en is bij gelegenheid een ontmoetingsplek, waar ik meteen gebruik van maak bij het zien van een oude bekende.

Door: Jan Egmond

Eigenaresse Mariëlle van der Zanden schuift aan en het gesprek schuift een plaatsje op. "Ik heb mijn huiswerk gedaan" zegt ze lachend en blijkt zich inderdaad goed te hebben voorbereid. Maar eerst de 'basisvragen' want al is Excelance voor veel Rooienaren een begrip, voor al die andere Rooienaren beginnen we even vooraan. "Inmiddels 50 jaar geleden vestigde zich hier een kapsalon en in 1996 kwam ik hier in dienst bij Maria van Berkel. Dit is dus mijn eerste werkplek, ja'.
Het klikte prima tussen Mariëlle en de rest van het team, en dat is altijd zo gebleven. Was het voor haar collega's niet wennen dat hun collega hun nieuwe werkgever werd? "Nee hoor,  ik had er veel interesse in, en het was mij blijkbaar ook gegund. Ik zei meteen volmondig ja!"  Mariëlle kocht het pand en woont nu bij de zaak, en runt deze met veel plezier al bijna 9 jaar.
Over de 'vaste' vraag of Excelance zich onderscheidt van andere kapsalons in Rooi, en zo ja waarmee, moet Mariëlle wel even nadenken. Ze is met Excelance vergroeid, en dit zijn toch wel andere vragen dan van een doorsnee bezoeker. Maar al snel komt het ene na het andere verschil boven tafel. "De toplocatie natuurlijk, met volop parkeergelegenheid. En de grootste, zowel ruimtelijk als met onze 7 kapsters, die vaak zelfs allemaal tegelijk bezig zijn. En volgens mij zijn wij ook de langst bestaande in Rooi."  Dat laatste kun je weer koppelen aan de naamsbekendheid. De claim "absolute én betaalbare luxe" is niet uniek, maar ongetwijfeld waar.
De klantenkring is onbeperkt: mannen, vrouwen, kinderen en senioren weten Excelance goed te vinden en ook de leeftijden van de teamleden lopen sterk uiteen. "Van 15 tot 50, Van stagiaires tot topstylisten."

En dan komen we natuurlijk bij de behandelingen en de productlijnen. Mariëlle: "Wij kleuren met Oolaboo, een Nederlands merk met veel natuurlijke grondstoffen, wat grondig in het lab getest is op veiligheid en doeltreffendheid. In ons kleuringssysteem Ecolorgy is pure truffelolie verwerkt, een van de rijkste bronnen van vitamine B. Tijdens het kleurproces voedt de truffelolie op een intensieve manier elke vezel van het haar. De zuivere kleurpigmenten zijn zo fijn als poeder en dringen daardoor dieper door in het haar, waardoor we veel zachter kunnen kleuren. Hierdoor richt je minder schade aan en kun je langer genieten van het resultaat. 
Daarnaast werken we sinds kort met Olaplex, Het eerste en enige product dat het haar werkelijk blijvend herstelt – reeds 8 maal gepatenteerd! De oplossing voor veel haarproblemen dat het haar herstelt, sterk en gezond maakt. Het werkt niet aan de buitenkant van het haar maar aan de binnenkant, en bouwt het haar opnieuw op. Dit gebruik je als herstelbehandeling, toevoeging aan kleur/highlights of permanent.
Uniek in Rooi is het epileren op Oosterse wijze, met een touwtje, het zogeheten 'threading'. 
Ook zijn we bedreven in het zetten van haarverlenging door middel van double hair of extensions. Daarnaast kent onze collega Roxette Parijs alle ins en outs over de verzorging van het haar en mag zich sinds maart 2019 Kerastase ambassadrice  noemen. 
Educatie vinden we heel belangrijk, we houden daarom alles goed bij met de benodigde cursussen."
Wie meer over Excelance wil weten, of contact, kan daar via  alle media terecht. Telefonisch via 0413-474160, via het contactformulier op hun website www.kapsalonexcelance.nl, via kapsalonexcelance@hotmail.com, of via Instagram en Facebook. Via hun Whatsapp-line 0625135638 kan ook rechtstreeks een afspraak worden gemaakt.  
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!