Logo mooirooi.nl
Kampioenen!   | Fotonummer: aad922
Kampioenen!
Sport

Rooise schakers na spannende finale kampioen

Afgelopen zaterdag werd de laatste wedstrijd gespeeld in KNSB competitie 6H. De schakers van RDS moesten het opnemen tegen de Oude Toren uit Berkel-Enschot. De twee teams stonden in wedstrijdpunten gelijk en hadden de voorgaande wijdstrijden gewonnen. Team de Oude Toren zou genoeg hebben aan een remise stand van 4-4, omdat deze meer bordpunten hadden uit de voorgaande rondes.

De strijd begon slecht voor de Rooise schakers; al vrij snel verloor Bert de Laat zijn wedstrijd.
Hier na won Harry Willems en speelde Basten Huisman remise gevolgd door verlies van John ten Ham. Stand na ongeveer 2,5 uur spelen: 2,5 punten voor de OudeToren en 1,5 voor RDS.
Deze stand veranderde na ongeveer 3,5 uur spelen in een rap tempo ten gunste van de RDS schakers.
Daan Geboers won zijn partij gevolgd door Martijn Bax met winst. De spanning was om te snijden met een stand van 3,5 voor RDS en 3 punten voor de Oude Toren. Het werd druk rondom het bord van Wim van der Heijden en Ad Verhagen. Het was Wim van der Heijden die de spanning doorbrak en won tegen een speler die 220 rating hoger was. Vrij snel speelde Ad Verhagen remise, eindstand 5 punten voor de Rooise schakers en 3 voor de Oude toren. Het feestje kon beginnen!
Het RDS team werd kampioen in de klasse 6H van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.
Hier onder de einduitslag van de klasse 6H.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Moet Rooi een nieuw zwembad krijgen?Reageren!