Logo mooirooi.nl
Dennis van der Sanden   | Fotonummer: db6274
Dennis van der Sanden (Foto: Hans van den Wijngaard)

Rooise gitarist naar beste muziekschool ter wereld

Sint-Oedenrode - De twintigjarige Rooienaar Dennis van der Sanden start in augustus met een opleiding aan het fameuze Berklee College of Music in Boston. Op uitnodiging van professor Guy van Duser deed Dennis in februari auditie in Londen en dat leidde tot toelating tot de opleiding in Boston.

Voor Rooise muziekkenners is Dennis al lang geen onbekende meer. Bij verschillende optredens in de regio heeft hij zijn unieke gitaargeluid al laten horen. Maar Dennis, die zichzelf de fingerstyle gitaartechniek aanleerde, wil verder in de muziek en deed daarom bij verschillende Nederlandse muziekopleidingen auditie. Hoewel al die audities hem het predicaat 'geweldig' opleverden, zat er een toelating tot de opleiding elke keer niet in. Niet omdat Dennis onvoldoende talent heeft, maar juist omdat de muziekstijl van Dennis zo uniek is, dat er gewoon te weinig mensen zijn om er een opleiding voor te starten. De ene keer luidde het oordeel van de toelatingscommissie: "Je bent een goede muzikant, maar je muziekstijl past niet bij onze opleiding". Een volgende keer kreeg hij te horen: "Je hebt echt wel talent, als je volgend jaar met een elektrische gitaar en een band terugkomt, dan ben je zeker bij ons welkom". Leuke commentaren, maar Dennis had er niets aan. Maar uiteindelijk wint de aanhouder altijd.

Wilt u Dennis horen spelen, dan zijn daar nog verschillende mogelijkheden voor voordat Dennis in augustus aan zijn opleiding in Amerika begint. Zo is Dennis onder andere te zien en te horen op 9 juni, dat is de eerste pinksterdag tijdens Limuscene Live! in Liempde. Maar als u zolang niet wilt wachten, dan is Dennis ook nog met zijn band Hear-It te zien op Pop en Coulor dat op 25 en 26 mei in Sint-Oedenrode wordt gehouden. Ook is Dennis nog te horen en te zien op zaterdag 4 mei bij het Open Museumweekend op Hoeve Strobol in Nijnsel. Wanneer u Dennis wilt boeken of een bijdrage wilt leveren aan zijn opleiding dan kan dat via dennisvandersanden18@gmail.com.
 

Lees woensdag het hele verhaal in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Voor mij moet het Rooise zwembad in het centrum liggen.Reageren!