Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 0c8410
Sport

Zilveren medaille voor Lita van Weert

Zondag reisden de schoonspringzusjes Lita en Ziva naar het hoge noorden voor de 4e en laatste reguliere breedtesportwedstrijd in Den Helder. Breedtesport is een wedstrijd waar de basistechniek van het schoonspringen beoefend wordt in wedstrijdvorm. 

De wedstrijd bestaat uit drie verschillende onderdelen: sprongen vanaf de kant, de 1 meter en 3 meter plank. De springers die verdeeld zijn in diverse leeftijdsgroepen maken op elk onderdeel 5 sprongen die beoordeeld worden door een jurylid. Er wordt tijdens deze wedstrijden gestreden om zowel het individuele – als het verenigingsklassement. 
Lita en Ziva kwamen zondag beide uit in de E-categorie. Het was de laatste wedstrijd dat de zusjes tegen elkaar moesten strijden. Voor Ziva is het niet altijd leuk om het te moeten opnemen tegen haar drie jaar oudere zus. Beide springsters scoorden beter dan de 3e wedstrijd in Amsterdam en dat is op zich al een mooie prestatie. Lita pakte een zilveren medaille met een totaalscore van 132 punten. Ziva eindigde op een 13e plek met 99,5 punten. Als team werd PSV Schoonspringen netjes derde in deze competitie!
Voor het individuele kampioenschap vindt nog een finalewedstrijd plaats in Amsterdam op 25 mei. Alle medaillewinnaars van de vier wedstrijden zijn hiervoor gekwalificeerd. Lita wist de eerste twee wedstrijden het goud te pakken en de laatste twee wedstrijden het zilver. Ze was na wedstrijd 1 al zeker van een finaleplek en is er op gebrand haar titel uit 2018 te behouden.

Wordt Lita het Sporttalent van Meierijstad 2018? Stem mee!
Lita is genomineerd als sporttalent van het jaar vanwege haar prestaties in 2018. Via de website van Sportawards Meierijstad kan nog gestemd worden tot 22 april. Op www.litavanweert.com zie je video's van Lita in actie en lees je wat zij allemaal al bereikt heeft in haar sport. Wil jij dat Lita de publieksprijs wint? Stem dan snel via https://www.sportawardsmeierijstad.nl/stemmen-jeugd/.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!