Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 87b8a4
Foto: Hans van den Wijngaard
Sport

Jeu de boules een moeilijk spel?

Nijnsel - De meeste mensen zijn van mening dat het spel jeu de boules een eenvoudig spel is, maar de praktijk wijst anders uit. 

Het blijkt niet zo eenvoudig om jouw boule korter bij het buutje te krijgen dan die van de tegenstander. Nog moeilijker is de techniek om de boule van de tegestander weg te schieten. Hiervoor is veel behendigheid en training nodig. De praktijk wijst uit dat men al vlug 2 tot 3 jaar verder is om de techniek maar vooral ook de tactiek goed onder de knie te krijgen.  
Daarom dat Boulesverenigng de Klutsers uit Nijnsel heeft besloten om een speciale instructie van 3 of 4 sessies te verzorgen om de beginselen aan te leren. Deze instructie begint op zaterdag 20 april om 13.30 uur op het complex dat is gelegen op het achterterrein van de Beckart. De instructie is geheel gratis en men mag bij aanvang gebruik maken van een groot assortiment beschikbare boules.
Er wordt door de leden zelf elke week recreatief gespeeld op maandagmiddag en dinsdagavond. Ook worden er regelmatig toernooitjes georganiseerd met andere bevriende verenigingen. Het is vooral een prima sport om in beweging te zijn en vooral ook de sociale contacten zijn zeer belangrijk. Veel mensen wachten vaak te lang waardoor ze fysiek niet meer in staat zijn om het spel te kunnen spelen. Daarom is het zaak er jong genoeg mee te beginnen. De club kan best een flink aantal nieuwe leden gebruiken maar een lidmaatschap is niet nodig. Of men lid wil worden kan later wel beslist worden. Kom gewoon meedoen voordat u een onjuist oordeel gaat vormen over het spel.
Er zijn inmiddels enkele aanmeldingen voor de instructies maar de groep mag best nog met een aantal uitgebreid worden.
Voor inlichtingen kunt u de site www.deklutsers.nl raadplegen. Aanmelden: info@deklutsers.nl 
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!