Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 22ab0a
Sport

Het beste schoolvoetbalteam is....

Sint-Oedenrode - Meisjes Nijnsel en jongens Eerschot winnen Champions League voor de bassischolen
Op 10 april stond het scholenvoetbaltoernooi 2019 op het programma. Maar liefst 225 leerlingen verdeeld over 7 jongens- en 10 meisjesteams strijden deze dag om de felbegeerde titel 'het beste schoolvoetbalteam 2019.

Het toernooi is zeer goed verlopen. Om 13.00 uur begonnen de eerste wedstrijden. Het werd na mate het toernooi vorderde drukker en drukker langs de lijnen. Tussen de wedstrijden door konden de kinderen een heerlijk ijsje eten dat geschonken werd door de AH Sint-Oedenrode.

Nadat alle poulewedstrijden gespeeld waren stond om 16.45u de finale van de meisjes op het programma. Deze ging tussen Eerschot 1 en Nijnsel. Na een kwartier voetballen was de stand 0-0 dus moesten er penalty's genomen worden. Dit werd gewonnen door Nijnsel, zij gingen met de Riek de Brouwer wisseltrofee naar huis. Bij de jongens hadden we een poule van 7 teams die tegen elkaar speelden. Daar kwam als eerste uit de poule Bassischool Eerschot. Zij wonnen de Mies Bekkers wisseltrofee.

Omdat sportiviteit in de sport een van de belangrijkste dingen is, werd er voor dit toernooi ook een sportiviteitprijs uitgereikt. Deze prijs ging bij de jongens naar de basisschool Nijnsel en bij de meisjes naar Dommelrode.
Wethouder van sportzaken Meierijstad Coby van de Pas, kwam ook een kijkje nemen en reikte de bekers aan alle scholen uit.

Vanuit de organisatie kan de conclusie getrokken worden dat het een geslaagd en zeer sportief scholenvoetbaltoernooi is geweest. Scheidsrechters, terreinverzorgers, wedstrijdleiding, kantinepersoneel, alle basisscholen en de vele toeschouwers  die hun teams kwamen aanmoedigen, bedankt voor deze leuke en sportieve dag.

Uitslag:

Poule A jongens                Poule B meisjes                 Poule C meisjes    

1 Eerschot                             1 Eerschot 1                          1 Nijnsel        

2 Dommelrode                      2 de Sprongh                         2 de Springplank     

3 de Springplank                  3 Dommelrode                       3 Eerschot 2 

4 Odaschool                         4 Odaschool 1                       4 Kienehoef

5 Nijnsel                                5 Franciscus                         5 Odaschool 2                                 

6 Franciscus/de Sprongh  

7 Kienehoef             

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!