Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 1abf6f

Samenwerkingsovereenkomst kunsteducatie

Sint-Oedenrode - Phoenix Cultuur en Kunststichting Sint-Oedenrode werken samen aan kunsteducatie Duizendjarig Woud! 
Beide partijen hebben afspraken gemaakt over een educatief programma aansluitend bij de nieuwe kunstwerken in de openbare ruimte te Sint-Oedenrode. Donderdag 18 april 16.00 uur bij De Helden van Kien wordt de samenwerkingsovereenkomst 'Educatie Duizendjarig Woud' getekend.

Het kunstproject het "Duizendjarig Woud", een onderdeel van Landschap van Allure van de provincie Noord-Brabant, is een belevingsproject. Met kunst wordt het landschap ontsloten. Het is een kunstzinnige toevoeging aan de natuur die het landschap versterkt en waarmee het wandelen door stad en het buitengebied van Sint-Oedenrode langs de Dommel een intensievere beleving wordt. De kunstdocenten van Phoenix Cultuur gaan de verschillende aspecten vertalen naar educatie voor alle scholen in Sint-Oedenrode. Verleden en toekomst worden met elkaar verbonden. Het thema 'duizendjarig' geeft aanleiding om via dat verre verleden na te denken over een (verre) toekomst en te benadrukken dat geschiedenis, natuur, religie en schoonheid een eeuwigheidswaarde hebben. Kunst in het landschap zonder 'openingstijden' biedt een aantrekkelijke dimensie voor recreanten.

1. Sannah Belzer, de kunstenaar die een kunstwerk gaat realiseren in het park Kienehoef, zal ook aanwezig zijn bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst. Zij heeft een kunstwerk bedacht dat veel Rooienaren en mensen uit de regio zal aanspreken. Om het ontwerp te bekijken ben je welkom.
2. Het basisonderwijs Sint-Oedenrode is ook aanwezig bij deze ondertekening.
3. Op donderdag 18 april om 16.00 uur bij de Helden van Kien in het Streekpark de Kienehoef tekenen Phoenix Cultuur en Kunststichting Sint-Oedenrode de overeenkomst 'Educatie Duizendjarig Woud 'voor een gezamenlijke realisatie van het educatieve project.  Het gaat in het educatieve deel van het totale project om kunstwerken bij:
Streekpark de Kienehoef;
Ahrend aan de Dommel en Ahrend in de voortuin;
De Knoptoren als uitkijkpunt en als beleving bij het beklimmen van de toren;
De Hooibrug en een rustplaats op het wandelpad Rijsingen;

Meer informatie: www.kunstinsint-oedenrode.nl

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Moet Rooi een nieuw zwembad krijgen?Reageren!