Oranje Vereniging Sint-Oedenrode organiseert ook de jaarlijkse 4 mei herdenking die steeds op grote publieke belangstelling kan rekenen.
Oranje Vereniging Sint-Oedenrode organiseert ook de jaarlijkse 4 mei herdenking die steeds op grote publieke belangstelling kan rekenen. Foto: Hans van den Wijngaard

Oranje Vereniging Sint-Oedenrode veel meer dan alleen Koningsdag

Algemeen

Sint-Oedenrode - Koningsdag en vroeger Koninginnedag zijn bij uitstek de evenementen waarbij iedereen aan de Oranjeverenigingen en -comités denkt. Maar eigenlijk is het organiseren van Koningsdag maar een klein deel van de taken die de Rooise Oranjevereniging op zich heeft genomen. Zo behoort sinds dat Sint-Oedenrode in Meierijstad is opgegaan ook de 4 mei herdenking tot de jaarlijkse bezigheden van deze actieve club vrijwilligers. Dit jaar hoeven de leden van de Oranje Vereniging Sint-Oedenrode helemaal niet stil te zitten. Want de jaarlijkse herdenking van Market Garden, die zij ook organiseren, is dit keer vanwege de 75-jarige bevrijding een heel groot evenement. De hele week rondom 17 september staat in het teken van 'Remember September'.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant