Kim Lian in het blikkenmuseum, samen met Riekie.
Kim Lian in het blikkenmuseum, samen met Riekie.

Rooise blikkenverzameling op SBS6

Algemeen Human Interest

Sint-Oedenrode – Het museum van Rieky van den Broek is al door honderden mensen bezocht. Iedere keer weer is de Nijnselse trots als ze haar blikkenverzameling mag laten zien. Onlangs kwam er een heel bijzonder verzoek. Iets met een cameraploeg en een bekende Nederlander…

Zomaar uit het niets belde het tv-programma 'Verzamelkoorts' op. Hoe ze Rieky gevonden hebben? "Via de computer" is ze enthousiast. Ze bedoelt er natuurlijk Google mee. Een hele dag lang is ze er zoet mee geweest. Niemand minder dan Kim Lian van der Meij kwam met een heel team een bezoek brengen aan de Hoogstraat. "Ze is een geweldig mens. In het echt is ze net als op tv. Ze hebben 's morgens veel opnames gemaakt en 's middags zijn we naar Verkade geweest in Zaandam. Daar kreeg ik bijzondere blikken te zien en mocht ik vragen stellen." 
Op 29 april zal Rieky op SBS6 te zien zijn. Niet zo heel lang, slechts tien minuten. "Toch kunnen ze dan veel laten zien, verzekerde Kim Lian mij. Ik ben benieuwd wat ze er van gemaakt hebben. Ze vonden het hier in ieder geval erg leuk. Iedere keer dachten ze dat ik klaar was, maar dan trok ik weer een kast open met nóg meer blikken, haha."