Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 789148
Foto:
Roois nieuwsbericht

D'n einder: al 20 jaar gastvrij ontmoeten

Sint-Oedenrode - In 1994 begon een aantal pioniers te praten over het realiseren van een 'Centrum voor ontmoeting' in Sint-Oedenrode. Het idee werd ingegeven in een tijd waarin veel mensen zonder werk waren, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en mensen die na hun pensionering nog graag de handen uit de mouwen wilden steken. De Stichting d'n einder is gestart in 1998 onder de vleugels van de BWI (Brede WelzijnsInstelling). De kringloopwinkel ging open op 16 december 1998, maar de officiële opening door Burgemeester P. Schriek vond plaats op 27 maart 1999.

In 2002 is d'n einder verder gegaan als zelfstandige stichting. De naam d'n einder is bewust gekozen. Voor mensen die, om welke reden dan ook, niet meer aan het arbeidsproces kunnen deelnemen, biedt d'n einder mogelijk weer een nieuwe 'einder' oftewel 'horizon'.

Ontwikkeling
In de jaren daarna ontwikkelde d'n einder zich steeds meer als een ontmoetingsplaats voor veel mensen die zich bezig hielden met hout- en metaalbewerkingen, er werd een complete drukkerij geïnstalleerd die opdrachten van verenigingen, kleine bedrijven en ook van particulieren kon verzorgen. Menig vereniging liet en laat hun clubblad door de afdeling Kopie & Print afdrukken. De kringloopwinkel werd uitgebreid en voor het transport van alle goederen en meubels was een grote bestelbus met aanhanger beschikbaar. Het aantal vrijwilligers groeide tot boven de honderd en de vrijwilligers werden ook steeds professioneler. Intussen werd ook het nodige aan het gebouw verbeterd en ook het interieur onderging regelmatig een verandering. Kortom ontmoetingscentrum d'n einder is een dynamisch gebeuren. De inwoners van Sint-Oedenrode, maar ook mensen uit de wijde omgeving weten het ontmoetingscentrum goed te vinden. Op de openingsdagen is 't altijd gezellig druk en wordt er veel verkocht. Inmiddels is kringloopwinkel en ontmoetingsplaats d'n einder een begrip geworden in Sint-Oedenrode en wijde omgeving.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende woensdag

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!