Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: e7bb4d
Foto:
Evenementen / Sint-Oedenrode

NLDoet ook in Rooi actief

Het derde weekend van maart komen in het hele land weer talloze vrijwilligers in actie tijden NLDoet. Het Oranje Fonds ondersteunt tijdens deze actie de vrijwilligers met een financiële bijdrage.

Op de Schijndelse Hei was de weidevogelgroep afgelopen zaterdag volop in de weer om afval uit de bermen op te ruimen. Dat dit geen overbodige luxe was bleek wel toen tegen de middagpauze alle vrijwilligers bij Ans en Jan Dekkers op de erwtensoep kwamen. In totaal verzamelden de vogelaars een tiental vuilniszakken met vooral lege blikjes en flesjes. "Het is sowieso al belachelijk dat mensen hun rommel achteloos weggooien. Maar als je dan ook nog eens ziet dat bijna allemaal spullen zijn die je gratis op de milieustraat weg kunt brengen, dan springen de tranen helemaal in je ogen", aldus een van de vrijwilligers.

Ook een eindje verder bij het Damiaancentrum waren de vrijwilligers bezig met onderhoud van het gebouw en de tuin. Verder waren er vrijwilligers actief in Boskant en Nijnsel. De vrijwilligers die het balkon van Lavendel op Odendael opnieuw in zouden richten, doen dit vanwege het weer over twee weken.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!