Nijnsel wind(t) Herpina om zijn vinger

Nijnsel - In het begin van de middag trok de wind aan tot stormachtig zodat beide teams zich aanvankelijk geen raad wisten met dit heftige natuurverschijnsel: passes gingen volledig de mist in en de keeper ving zijn eigen uittrappen op. Dat was wennen voor beide teams.

In de 13e minuut kwamen de bezoekers aan de eerste aanval toe na een paar gevaarlijke corners van de thuisclub te hebben gepareerd. De spits van Herpinia kwam goed voor de laatste man en schoot koelbloedig in. Niet echt volgens de verhouding, maar daar hadden de bezoekers natuurlijk geen boodschap aan. Ruim twintig minuten later een prima pass van Jelle de Louw op Stefan Hulsen en die vindt dit soort kansen wel prima; 1-1. Drie minuten later verschijnt hij opnieuw in de vijandelijke zestien: 2-1. Tevens de ruststand.
In de 54e minuut blijft de bal een beetje hangen in de zestien van de bezoekers; Rick van der Vleuten rook een kans en hij bracht de stand op een ogenschijnlijk veilige marge: 3-1. Tien minuten later kwam Stefan Hulsen goed door en deze actie werd beloond met een 4-1 voorsprong. Vijf minuten later een doelpunt van de man die grossiert in prachtige steekpasses: Jelle de Louw. In de 82 minuut verscheen opnieuw Stefan Hulsen voor de vijandelijke keeper; een prachtige stift leidt tot de 6-1. Drie minuten voor tijd verschijnt John Egelmeers in de zestien en ook hij pikt zijn goaltje mee waarmee de zevenklapper een feit wordt: 7-1. De wind was enigszins gaan liggen maar de Nijnselse aanvalswind ging door op volle kracht zodat de bezoekers de rode lantaarn nog steviger in handen kregen.
Opvallend waren de rentrees van Rob Witlox en Harold van de Laar. Na een zeer langdurige afwezigheid vanwege een paar lastige blessures maakten zij vandaag weer hun eerste speelminuten. Hoopgevend voor de rest van de competitie waar we deze mannen nog heel hard nodig zullen hebben.

Zondag naar Mariaheide
Aanstaande zondag begint Nijnsel aan een reeks van maar liefst vier uitwedstrijden op rij! En dan te beginnen in Mariaheide tegen SCMH, een team dat in goeden doen is en thuis lastig te bespelen. Daarna gaat Nijnsel op bezoek bij SDDL in Demen, NLC'03 in Lithoijen om op zaterdag 6 april te eindigen in Boskant. Ga er maar aan staan! Kortom, Nijnsel-supporters verenigt u en sta onze geelblauwen bij in hun heftige strijd om de bovenste plaatsen.