Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 866704
Foto: Sem van der Kallen
Sport

Nijnsel domineert in Boxtel

Nijnsel vierde eind september 2018 haar 70-jarig bestaan en wilde deze bijzondere zondag opluisteren met een overwinning tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Boxtel. Het werd een zeer teleurstellende wedstrijd die eindigde in een ontluisterende 0-1 nederlaag.

Maar vijf maanden later is alles anders…… De geelblauwen staan heel stevig bovenin en de gastheren weten niet al te veel teams onder zich. Daarom reisde Nijnsel deze zondag met het nodige zelfvertrouwen naar de Stad van de Heilige Bloedprocessie. Aanvankelijk konden beide teams het talrijk opgekomen publiek niet verwarmen met hun spel. Dat moest van de heerlijke voorjaarszon komen. Na ruim twintig minuten werden de gasten door de thuisploeg in het zadel geholpen: een vlijmscherpe voorzet van Wouter van den Elsen werd door een Boxtelse verdediger in eigen doel gewerkt. Dus een onverwachte 0-1 voorsprong die het spelbeeld enigszins geweld aandeed. Maar wie maalt daar om? De kleine voorsprong werd zonder al te veel problemen tot ruststand gepromoveerd. Een kwartier na rust het absolute hoogtepunt van deze middag: routinier Johan van der Pas rukte vanuit de verdediging op. Hij slalomde door de Boxtelse verdediging waarbij de vijandelijke verdedigers als dominostenen omvielen. Aan het einde van deze rush de koelbloedige afronding door onder de vallende keeper door te schieten: 0-2. Wat een heerlijk doelpunt. Vriend en vijand op de banken. Een kwartiertje later ging de Nijnselse goalie op onderzoek in de eigen zestien en kegelde daarbij een Boxtelse voorwaartse om. De straf was even logisch als onverbiddelijk: een pingel. Deze kans lieten de gastheren zich niet ontnemen en de aansluitingstreffer was een feit. Normaliter volgt er dan een offensief van de ploeg die scoort maar de overtuiging ontbrak ten enenmale. Een paar minuten voor tijd een onnavolgbare actie van invaller Arjan van Zutphen, hij heeft dit vaker. Rick van der Vleuten schatte deze voorzet op waarde en gooide de wedstrijd definitief in het slot: 1-3.
Een zakelijke overwinning. Geen hogeschoolvoetbal maar de drie punten tellen. Niet veel later werd bekend dat virtueel koploper Avesteyn uit Dinther voor het eerst in deze competitie de drie punten achterliet en wel bij subtopper DVG. Een bericht dat met instemming werd begroet…

Zondag Nijnsel-Cito
Aanstaande zondag een thuiswedstrijd tegen het Osse Cito. Uit destijds een moeizame 2-2 maar de bezoekers konden daarna niet veel potten meer breken en zij bivakkeren dan ook in het rechterrijtje. Er hebben zich aldaar ook wat mutaties voorgedaan dus alle aanleiding om scherp aan de start te verschijnen. Een driepunter is zeer welkom om met een gerust hart aan het Carnavalsweekend te kunnen beginnen. Op Den Eimert wordt om 14.30 uur afgetrapt en de traditionele steun van de vele Nijnsel supporters wordt ten zeerste op prijs gesteld. We hebben een boeiend voorjaar voor de boeg….. Pupil van de Week is Cas van Eijndhoven en hij wordt dit weekend gesponsord door Erik van Gastel, Timmer- en Metselbedrijf.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!