Boskant verslaat Cito

Algemeen

Boskant startte deze competitie met de thuiswedstrijd tegen Cito. Met veel moeite slaagde Boskant er toen in om een 1-1 gelijkspel te behalen tegen een technisch goed spelend team. Omdat Cito die goede start niet echt een vervolg heeft kunnen geven (bezet plaats 12 met 11 punten uit 10 wedstrijden) lag er in feite een extra druk op het team van Boskant: de wedstrijd tegen een van de onderste mag eigenlijk niet verloren worden!

Cito leek daar geen probleem mee te hebben, want na een misverstand in de verdediging had het al binnen de minuut 0-1 kunnen zijn. De inzet van Jim van der Zanden spatte uiteen op de binnenkant van de paal. Daarna bleek al snel dat het toch niet zo'n eenvoudig karwei zou worden. Cito bevat nog steeds een aantal spelers die de bal gemakkelijk rond spelen en dat een goed vervolg kunnen geven richting spitsen. In de 15e minuut was er zo'n moment. Na een diepe bal op Enes Polat leek de actie van Rick van der Zanden voldoende om de bal voor Boskant in bezit te krijgen, maar de man in het zwarte pak, Aron Ulijn vond de tackle niet volgens de regels waardoor de bal op de stip belandde. Boskant doelman Erwin Brouwers wist de inzet van Melih Polat in eerste instantie nog te keren, maar tegen de rebound was hij kansloos. Een tegenvaller voor Boskant, maar gelukkig eentje van korte duur. Uit de corner van Joris van der Heijden, 1 minuut later, kopte Jim van der Zanden de bal tegen de touwen. De laatste 20 minuten van de 1e helft waren voor Boskant. Met name Jim kreeg enkele goede mogelijkheden om Boskant op voorsprong te brengen. Zonder resultaat. In de 28e minuut, na een prima solo, wist doelman Dundar de inzet van Jim nog net uit het doel te tikken en 7 minuten later, in de 35e minuut, mikte Jim net iets te hoog.
Na de theepauze kwam Boskant al na 5 minuten op voorsprong. Een corner van Aimé Opheij werd door invaller Steff van de Laar snoeihard bij de 1e paal binnen gekopt. In de 66e minuut was het even alle hens aan dek bij een diepe bal van Melih Polat. Erwin wist met een fraaie redding de gelijkmaker te voorkomen. Enkele minuten later zorgde een aanval van Cito opnieuw voor gevaar; gelukkig miste de kopbal van Dogukan Yorulmaz de juiste richting. Dat was zo ongeveer het laatste wapenfeit van de thuisclub. In het laatste kwartier kreeg Boskant via Aimé en Jim nog enkele goede mogelijkheden. Omdat die kansen niet benut werden bleef Cito in de race voor een gelijkspel. Een spannend slot dus voor de 'natte' Boskant aanhang, want het regende, met name na de rust, pijpenstelen. Maar de 1-2 eindstand deed hen dat weer snel vergeten!