Rhode pakt verdienstelijk punt

Op een zonovergoten sportpark trad Rhode aan tegen Alverna.

Het team begon fel en overtuigend aan de wedstrijd. Dat resulteerde al snel in een goede kans voor Simon van de Wetering, die alleen voor de keeper kwam. Hij besloot de bal breed te leggen, waardoor een Alverna-been een goal kon voorkomen. In de 13e minuut counterde Alverna naar een overtalsituatie bij het strafschopgebied en moest Rhode aan de noodrem trekken. Keeper Paul van Heesch verwerkte de goed ingeschoten vrije trap knap tot hoekschop. In de 31e minuut werd een strakke kopbal van Geert Oerlemans ternauwernood van de lijn gehaald. In de 39e minuut was het wel raak. Daan van Dinten kwam op links goed door en uit zijn strakke voorzet kopte Serge Voss de 1-0 binnen. Rhode kon maar kort genieten van de voorsprong, want 2 minuten later scoorde Alverna de gelijkmaker.
Alverna nam na rust het initiatief en liet het zien dat het een goed voetballende ploeg is. De eerste goede kans was echter voor Rhode: na mooi voorbereidend werk van Simon van de Wetering kopte Stan van de Mortel over. Even later scoorde Alverna de 1-2. Tien minuten later leek Alverna verder uit te lopen, maar Paul van Heesch voorkwam dat met een uitstekende redding met de voet. Rhode putte hier hoop uit en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er een kwartier voor tijd. Stan van de Mortel tikte attent binnen, nadat de keeper een voorzet van links naar voren sloeg. De wedstrijd bleef daarna spannend: beide ploegen zochten de aanval. Coach Theo van Lieshout bracht drie verse aanvalskrachten in en dat gaf de strijdlust van Rhode een nieuwe impuls. Open kansen leverde het niet op, wel een paar schotpogingen van Kyron Brus. De beste kans was echter voor Alverna, maar weer stond Rhode-goalie Paul van Heesch met een prachtige save in de weg. Met de einduitslag van 2-2 hadden beide teams vrede. Alverna was de iets beter voetballende ploeg, maar de strijdlust en collectiviteit van Rhode leidden tot een verdienstelijk punt voor Rhode. Zondag gaat Rhode op bezoek bij HVCH uit Heesch. HVCH staat onderaan, voor alle buitenstaanders een verrassing omdat zij vorig seizoen tot het laatst toe meededen om de promotie naar de hoofdklasse. Zelf was HVCH minder optimistisch, omdat het team was verzwakt, maar ongetwijfeld zullen zij er alles aan doen om deze laatste plek te verlaten.  Afgelopen zondag verloren zij nipt met 0-1 van titelkandidaat TOP.