Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 427726
Foto:
Sport

Ollandia neemt door winst en verlies afstand

Olland - Bovenstaande tekst verdient enige uitleg. Door de winst van Ollandia in eigen huis op SVG uit Tilburg en het verlies van Riel in eigen huis van Irene loopt Ollandia verder weg van Riel.

Natuurlijk moet je eerst uitgaan van je eigen wedstrijd en deze, als potentiele kampioenskandidaat, winnen. Echter het bericht na de wedstrijd dat Riel met 3-5 verloren had van Irene uit Gemonde kwam toch wel als een grote verrassing binnen bij de spelers en de vele Ollandia supporters.
De wedstrijd van Ollandia tegen SVG uit Tilburg was er weer een uit het boekje met vele mooie spelmomenten. Echter door een slordigheid in de vierde minuut was het eerst SVG spits Bruens die de bal meenam en enkel nog kon worden tegengehouden met een sliding die volgens de scheidsrechter niet door de beugel kon. De leidsman had hier zeker een punt en de daaruit voorkomende penalty was dan ook meer dan terecht.
Binnen de minuut was het echter de verdediging van SVG die ook in de fout ging binnen de 16 meter en de bal ging wederom op de stip echter nu aan de ander kant van het veld. De topscoorder Steven Dijke ging achter de bal maar gaf deze een richting mee welke net aan de verkeerde kant van de paal liep waardoor de stand ongewijzigd bleef op het nieuwe scorebord van Ollandia. Deze misser was echter het signaal voor Ollandia om een tandje bij te zetten en de ene na de andere aanval ging richting doelgebied van SVG. Het was wachten op de gelijkmaker. Het was wederom de laatste weken uitstekend spelende Stefan Erven die zich op rechts vrij speelde en een voorzet op maat gaf aan de meegekomen Steven van Dijke. Die wist met beide voorzetten zowel in de 10e en 14e minuut wel raad. En zo was het dat de stand binnen enkele minuten op 2-1 stond voor de thuisploeg. De 3-1 die daarop volgde in de 22e minuut was echter een goal van grote schoonheid . Het was wederom Stefan Erven die zich op rechts vrij wist te spelen en de daaropvolgende voorzet werd met een kopbal door broer Robert afgerond die de kwaliteit "subliem" mag dragen. In de tweede helft werd het wat rustiger aangedaan door Ollandia wat resulteerde in een periode tot de 85e minuut waar door de goed diepgaande Stefan Erven zijn goaltje nog werd meegepikt. Echter vanaf de 85e minuut was het broer Robert die de hoofdrol naar zich toetrok en met een schot in een druk 16 metergebied de 5-1 liet aantekenen om daarna persoonlijk met werkelijk een prachtschot de kers op de taart zetten van deze middag en de 6-1 liet aantekenen. Met een aantal uitblinkers en een fantastisch voetballend team liet Ollandia vandaag zien een serieuze kandidaat te zijn voor het kampioenschap. Nu maar hopen dat deze lijn word voortgezet en volgende week uit tegen LSV ook de drie punten behaald kunnen worden? Wij gaan er wel vanuit dat de vele vaste supporters van Ollandia er dan ook weer bij zullen zijn.


Verdiende 2-0 overwinning VV Boskant

Boskant heeft op een uitstekende manier revanche genomen op de 2-0 uitnederlaag eerder dit seizoen. Na 90 minuten stond er opnieuw een 2-0 eindstand op het scorebord, maar nu dus in het voordeel van de thuisclub.

Het eerste kwartier had Boskant het er toch wel een beetje lastig mee. WEC was meer aan de bal en zette de Boskant verdediging met een aantal goede aanvallen flink onder druk. In de 6e minuut zorgde Elmo Kuijpers voor het eerste gevaar. Zijn schuiver verdween echter over de achterlijn. Boskant had de organisatie achterin, met doelman Erwin Brouwers als vervanger voor de geblesseerde Thom van der Heijden, echter op orde. In de 18e minuut was Boskant voor het eerst gevaarlijk. Met een verrassend afstandsschot probeerde Rens van de Wijdeven doelman Luuk Santegoeds te verschalken, maar attent keepend leverde het voor Boskant slechts een corner op. Veel inzet aan beide kanten, weinig echte kansen. Tot de 45e minuut een prima combinatie de voorsprong opleverde. De eerste inzet van Emiel van den Elsen, na een door Roy van der Linden goed terug gelegde bal, strandde op het been van een tegenstander. De rebound kwam via een bekeken balletje van Jim van der Zanden opnieuw bij Emiel en toen was het kassa en verscheen de 1-0 op het scorebord. Een prettig begin van de theepauze. Voor Boskant dan, wel te verstaan!
Na rust was Boskant de betere ploeg. Met name op basis van inzet kreeg het bezoekende WEC weinig ruimte om gevaarlijk te worden. Met uitzondering van de 52e minuut, toen een matige uittrap van Erwin een kans opleverde voor Steef Rovers. Diens diagonale schuiver werd echter uitstekend door Erwin tot corner verwerkt. In de 63e minuut had Emiel z'n tweede treffer kunnen maken. Na een snelle uitval over rechts kreeg hij de bal voor het inkoppen, maar hij mikte net iets te hoog. Boskant bleef aandringen, maar pas in de 82e minuut leverde dat een tweede doelpunt op. Uit een corner van Rens van de Wijdeven kopte een uitstekend spelende Rob van der Heijden de verdiende 2-0 tegen de touwen. Een prima overwinning van een hardwerkend en bij vlagen goed spelend Boskant!


 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!