Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 1cbe6d
Foto:
Column

Wanneer haalt de Rooise kliko het NOSjournaal?

Sint-Oedenrode - Hoeveel loopgroepen wandelen er over een paar weken als kliko door Papgat, 12 of meer? Ik zeg je nou, heel Rooi barst binnenkort van de grijze, groene en blauwe vuilnisbakken, waar de omstanders lekker de hele dag naar hartenlust hun ongesorteerde afval in kunnen gooien. Nou ik erover nadenk, bizar eigenlijk, dat de landelijke pers de actie "Help, mijn kliko is vol!" nog niet heeft opgepikt. Hoe is het mogelijk? En die idiote Schijndelse "boerenkool met worstvlaai" ging al wel ruim over de tong, bij Jinek. Jakkus.

Zoveel mensen zoveel smaken. Zo gaat het met alles: Ik vind een poedel een bespottelijk beest, de travestiet onder de honden, maar mijn zus zweert bij die wandelende pluizenbollen. Ze drinkt ook wijn en dat is naar mijn bescheiden mening niet meer dan sap van verrot fruit. En hoeveel mensen bespelen niet de ukelele, een instrument dat volgens mij de missing link vormt tussen herrie en muziek? Anders gezegd: het is gewoon niet mijn smaak. Net als jazzmuziek. Waarom spelen die lui altijd zes nummers door elkaar? Ik hou ook totaal niet van het geluid van een viool. Ze zeggen wel 's dat Keizer Nero viool speelde toen Rome brandde. Nou volgens mij fikte Rome af omdát hij viool stond te spelen. En oh ja, ik vind het leven al moeilijk genoeg zonder liedjes van Bluf. Maar wat is de favoriete band van Nederland? Precies, dat quasi diepzinnige clubke uit Zeeland.
Over smaak valt niet te twisten. Het is het bekende verhaal, de één eet enkel bij Kill and Grill, - het nieuwe restaurantconcept waarbij je zelf achter je eigen voer mag jagen - en de ander heeft een abonnement bij de vegetarische keten "In de gebakken Peer" en eet zoveel groente dat hij inmiddels pocon plast.
Binnenkort verschijnt het eerste Rooise kookboek, zo heb ik me laten vertellen, vol oude en vaak vergeten recepten. Ik las dat er vooral veel stamppotten in zullen staan. Nou, dan heb ik hier nog wat vernieuwende ideetjes, om straks Jinek mee te halen. Wat dacht je van Chocoladebollenstamp of Petozzi Koffie Verkeerd. Ha, daar kan die Schijndelse bakker een puntje aan zuigen!

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!