Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: e78176
Foto: Jos van Nunen
Politiek Meierijstad

Lijsttrekker Code Oranje: Laurens van Voorst

Meierijstad - Laurens van Voorst, oprichter en fractievoorzitter van Hart voor Schijndel, is lijsttrekker van Code Oranje bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart. Code Oranje noemt zichzelf een 'beweging' maar is formeel een partij. Hun belangrijkste doelstelling is het geven van meer inspraak aan de burgers.

Van Voorst beschrijft die als volgt: "Een beweging voor ingrijpende democratische vernieuwing. Voor meer invloed, zeggenschap én verantwoordelijkheid voor inwoners. Een beweging voor burgerschap dus. Voor mensen die mopperen dat de politiek steken laat vallen én die het niet bij mopperen willen laten. Die de democratie willen vernieuwen, verdiepen en daar zelf verantwoordelijkheid in willen nemen."
De website www.wijzijncodeoranje vult dat aan: "Het is een bijzonder gezelschap dat zich rond het initiatief heeft geschaard. Vrouwen en mannen uit alle regio's en ook nog eens van allerlei politieke stromingen. Wat ze met elkaar gemeen hebben: ze beseffen dat de traditionele politiek draagvlak kwijtraakt en dat daarvoor in de plaats vergaande betrokkenheid van burgers kan komen. Dat wordt mogelijk door zeggenschap en verantwoordelijkheid te delegeren aan groepen inwoners. En door de formele vormen van invloed te vergroten. Het leidt tot een samenleving waarin het openbaar bestuur daadwerkelijk openbaar is. Een samenleving waarin iedereen meedoet."
Van Voorst geeft aan dat hij zelf "van Hart voor Schijndel blijft". Mocht Code Oranje voldoende stemmen halen voor een statenzetel, betekent dat volgens hem niet dat hij zijn raadszetel zal moeten opgeven. "Dat kan prima samen."


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!