Logo mooirooi.nl
Uit handen van Tamara Konings krijgt Menno van Os de eerste prijs.   | Fotonummer: 77851a
Uit handen van Tamara Konings krijgt Menno van Os de eerste prijs. (Foto: )
Sport

Menno van Os clubkampioen Attaque

Sint-Oedenrode - Menno van Os mag zich het komende jaar clubkampioen van TTV Attaque noemen. Hij maakte zijn favorietenrol waar een pakte voor de tweede keer de prestigieuze titel. Ook Jos Friedrich en Bram Marinus hadden succes in de B-poule en het dubbelspel.

De clubkampioenschappen werden traditiegetrouw afgewerkt op zaterdag. Als eerste stond het dubbelspel op het programma. Het toernooi werd afgewerkt in twee poules en de winnaars daarvan mochten aantreden in de finale. Bram Marinus en Jos Friedrich wonnen met 6 punten poule A. Poule B was een ander verhaal: Zowel het dubbel Nick van Galen/Jo van de Ven als Bram van Galen/Peter van Mosseveld kwamen uit op 6 punten en onderling waren ze ook eact geëindigd. Er moest naar het puntensaldo worden gekeken en het dubbel Nick/Jo pakte uiteindelijk een punt meer dan het dubbel Bram/Peter (+22 om +21). De finale beloofde een spannende pot te worden, maar de echte spanning bleef uit: Bram en Jos waren duidelijk te sterk voor Nick en Jo en het duel eindigde dan ook in een 2-0 overwinning voor het eerstgenoemde dubbel.
Daarna was het tijd voor het enkelspel. Na een korte eerste poulefase kwamen de 10 beste spelers in de hoofdronde terecht en de andere spelers gingen het uitvechten in de B-ronde. In poule A van de hoofdronde waren de krachtsverhoudingen duidelijk: Er werden een aantal spannende partijen gespeeld, maar Menno van Os won de poule en Dirk Kastelijn ging als nummer 2 ook door naar de halve finale. In poule B vocht Leon Huijberts zich naar de groepswinst, maar de strijd om plek 2 werd beslist in de laatste wedstrijd. Henry van Casteren en Stefan Kerk maakten er een zenuwslopende partij van waarin Henry met een 3-2 zege aan het langste eind trok. Toen was het tijd om de finaleplekken te verdelen. Leon Huijberts verraste Dirk Kastelijn en werd de eerste finalist. Menno van Os had het wat moelijker tegen Henry van Casteren. De veteraan won de eerste game, maar uiteindelijk kon de jeugd het tij keren en met een 3-1 overwinning was Menno de tweede finalist. Het toernooi bleek een zeer vermoeiende te zijn en dat was ook te zien in de finale. Het spel was niet van het allerhoogste niveau, maar Menno kon net een tandje meer bijzetten en met een duidelijke 3-0 overwinning pakte hij voor de tweede keer in zijn Attaquetijd de titel bij de clubkampioenschappen.
In de B-poule waren de wedstrijden misschien nog wel spannender. Het niveau lag dicht bij elkaar, maar toch moesten er 4 spelers doorgaan. In poule A was Marijke van Rijn uiteindelijk de sterkste, gevolgd door Robert Wielink. Poule B werd door Jos Friedrich gewonnen, gevolgd door Jo van de Ven. De halve finales waren in vergelijking met de poulewedstrijden minder spannend: Jos Friedrich won met 3-0 van Robert Wielink en pakte daarmee zijn tweede finaleplek van de dag; Jo van de Ven won met 3-0 van Marijke van Rijn en mocht voor de tweede keer in 3 jaar aantreden in de finale van de B-ronde. In de finale bleek Jos Friedrich uiteindelijk een maatje te groot te zijn voor Jo van de Ven. Met uitstekend spel pakte hij een 3-0 overwinning en daarmee zijn tweede titel in zijn eerste clubkampioenschappen.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

De overheid moet een statement maken in de zwarte Pieten discussie.Reageren!