Voorste rij; Riet van Hout,Jeanne van de Meulengraaf, Wim van Meijl, Achterste rij; Toon van der Wijst,Tilly van den Tillaar,Nel van Manen, Theo Schevers.
Voorste rij; Riet van Hout,Jeanne van de Meulengraaf, Wim van Meijl, Achterste rij; Toon van der Wijst,Tilly van den Tillaar,Nel van Manen, Theo Schevers. Foto: Jac Naus

Ons een zorg

Algemeen

Sint-Oedenrode - Belangenbehartiging is een belangrijk aandachtspunt van de KBO. Vandaag stellen we de Commissie Zorg en Wonen graag aan u voor. Het gaat hier om een  groep van acht enthousiaste vrijwilligers uit Rooi en de kerkdorpen die de KBO-leden wegwijs maakt in de doolhof van instanties die op deze terreinen actief zijn. De groep heeft grote affiniteit met het werkterrein. Vaak komen ze zelf uit het beroepsveld of hebben er in hun arbeidzame leven nauw mee te maken gehad.

Mensen van 60 van nu zijn andere zestigers dan die van een jaar of twintig geleden. Tegenwoordig moeten de meesten nog werken tot ze bijna zeventig jaar zijn. Vaak hebben ze nog een taak als oppasoma en -opa en soms zijn ze ook nog mantelzorger.
Tel daarbij op dat de overheid de verantwoordelijkheid steeds meer bij de individuele burger legt en dat  iedereen zolang mogelijk zelfstandig moet blijven. Dat alles heeft een behoorlijke impact. Ouderen voelen zich dan misschien wel later senior, maar ze moeten erop voorbereid zijn, dat ze 'straks' heel veel zelf moeten regelen en organiseren. De tijd van het pamperen is voorbij.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant