Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: b37d2a
Foto:
Sport

Roois topsportpaard neemt afscheid

Sint-Oedenrode - De website www.horses.nl melde woensdag 16 januari dat de KWPN-hengst Glock's Johnson TN (Jazz x  Flemmingh) afscheid neemt van de paardensport. Het topsportpaard werd in 2002 geboren in Sint-Oedenrode bij fokker Piet van der Vleuten.

Het paard werd vanaf zijn jonge jaren opgeleid door Hans Peter Minderhoud. Samen haalden ze de internationale Grand Prix. Op 1 februari gaan ze nog één keer de ring in, tijdens de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch. Dat zal gebeuren onder de titel 'Glock's Johnson TN bedankt!', zo schrijft dezelfde website over de 17-jarige hengst.

De Rooise hengst heeft in al die jaren een imposante erelijst opgebouwd. Zo werd hij  reservekampioenschap in de Pavo Cup bij de vierjarigen, winnaar van de KWPN Hengstencompetitie 2007/2008 in de klasse M, teamgoud op het Europees Kampioenschap in Aken en individueel een bronzen medaille, een bronzen teammedaille op de Wereldruiterspelen in Caen, een individueel achtste plaats op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en talloze overwinningen in de Grand Prix en Grand Prix Special.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!