Britt van Roosmalen
Britt van Roosmalen

Laatste artikel als jeugdreporter

Algemeen

Sint-Oedenrode - Om maar meteen met de deur in huis te vallen…. Ik ga, met pijn in mijn hart, stoppen als jeugdreporter. Vanwege school heb ik niet genoeg tijd meer om artikelen te schrijven. Dit vind ik erg jammer. In dit laatste artikel vertel ik hoe ik mijn tijd als jeugdreporter heb ervaren en wat ik ervan heb geleerd.

Door: Britt van Roosmalen

Ik vond het altijd erg leuk om artikelen te mogen schrijven en die dan telkens in de krant en op allerlei digitale bronnen terug te zien komen. Het leukste vond ik om over de natuur te schrijven en hierdoor was mijn eerste artikel, waarin ik mijn opa (Bart van de Wiel) interviewde over het vrijwilligerswerk bij Staatsbosbeheer toch wel het allerleukste om te schrijven! Het was lastig en uitdagend om telkens weer een nieuw onderwerp te verzinnen. Je wil immers variatie erin houden. Juist deze variatie maakt het diepgaander en was wel leuk om te doen; de ene keer natuur en de andere keer weer een interview met een adjudante jeugdcarvanal.Ik heb door artikelen voor de krant te schrijven geleerd dat het erg belangrijk is om een doelgroep te hebben waarvoor je schrijft. Dit kan zijn voor kinderen, voor mensen in Olland of voor iedereen in MooiRooi. Het was wel een enorme uitdaging om niet over het afgesproken aantal woorden heen te komen ;). Ook heb ik geleerd om professioneel artikelen te schrijven met een opbouw die voor iedereen duidelijk is!

Ik wil de MooiRooi redactie en alle andere mensen die in mijn artikelen voorkwamen bedanken voor de leuke tijd die ik heb gehad als jeugdreporter, maar toch het meest Jeroen van de Sande (de hoofdredacteur van DeMooiRooiKrant)!! Ik zou het heel erg leuk vinden als er een nieuwe jeugdreporter komt die mijn taak over zou willen nemen! Misschien ben jij dat wel? Stuur dan even een mail naar: redactie@demooirooikrant.nl

Van de redactie
We hebben Britt leren kennen als een enthousiaste, vrolijke en lieve meid. Als jeugdreporter was ze voor ons direct een aanwinst. Voor haar leeftijd kan ze namelijk erg goed schrijven. We zijn er dan ook van overtuigd dat haar nog een mooie toekomst staat te wachten. Bij ons is ze in ieder geval altijd welkom. Als stagiaire bijvoorbeeld?! We houden ons aanbevolen.
Britt, bedankt voor je inzet en veel succes met alles wat er nog op je pad komt.