Logo mooirooi.nl
Helma van Berkum: "Het is een hele puzzel om geld voor onderzoek tegen kanker bij elkaar te brengen"   | Fotonummer: ed1ef4
Helma van Berkum: "Het is een hele puzzel om geld voor onderzoek tegen kanker bij elkaar te brengen" (Foto: Hans van den Wijngaard)
Human Interest

Te voet de beruchte berg op

Sint-Oedenrode - De Rooise Helma van Berkum wil op 6 juni de Alpe d' Hues beklimmen tijdens het inmiddels bekende evenement Alpe d' Huzes. Niet met de fiets, maar te voet. Natuurlijk met het doel om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen om het onderzoek naar de genezing van kanker te financieren. Zij wil de legendarische berg het liefst bedwingen samen met een (ex-)patiënt. Zou die er niet zijn, dan is Helma's doel om de weg bergop twee keer te lopen.

"Ik wandel veel en ben als researchverpleegkundige oncologie werkzaam in het Catharinaziekenhuis in Eindhoven", vertelt Helma. "Vanuit het ziekenhuis heeft een hematoloog een groep van zo'n dertig enthousiaste wandelaars zover gekregen, dat zij deel willen nemen aan deze uitdaging. Het streven is dat, de voor het grootste deel uit werknemers van het ziekenhuis bestaande groep, als buddy met een patiënt of een ex-patiënt de weg naar de top bewandelt".

Elk bijdrage telt
Het belangrijkste doel voor de deelname aan deze uitdaging is toch het inzamelen van geld. Daarom is Helma ook op zoek naar sponsoren, die haar inspanning met een bijdrage willen belonen. "Ik hoop dat ik met dit artikel in DeMooiRooiKrant, Rooise ondernemers en andere enthousiaste mensen kan bewegen om een grote of kleine financiële bijdrage te leveren. Voor het logo van de grootste sponsors is er zeker plaats op mijn shirt", vertelt Helma. Maar Helma vraagt niet alleen geld aan anderen. Ook heeft ze met drie vriendinnen, met wie ze elke week een kaartje legt afgesproken dat het geld dat met kaarten wordt omgezet, aan Alpe d' Huzes ten goede komt. Daarnaast wil Helma de komende maanden nog andere activiteiten ontplooien om zoveel mogelijk geld voor het goede doel bij elkaar te brengen. Als u Helma wilt steunen, dan kan dat via www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/HelmaBerkum-Kuipers

Gaat u zelf ook deelnemen aan de Alpe d' Huzes of kent u iemand in Sint-Oedenrode die deze uitdaging ook aan wil gaan, neem dan contact op met DeMooiRooiKrant.

Lees woensdag het hele verhaal in DeMooiRooiKrant
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u stemmen voor de Europese Verkiezingen?Reageren!