Afbeelding
Foto: Hans van den WIjngaard

Zaterdag prijsuitreiking De Rooise Kwis

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op 22 december peinsden zo'n 2300 Rooienaren verdeeld over ruim 100 teams over de 110 vragen van De Rooise Kwis. Daarnaast waren er nog zo'n 1400 personen als "hulplijn" op afstand beschikbaar om de teams te helpen. Aanstaande zaterdag, 5 januari, zal tijdens de prijsuitreiking onthuld worden welk team de zesde editie van De Rooise Kwis weet te winnen.

Uit de reacties blijkt dat de quizvragen dit jaar iets makkelijker was dan voorgaande jaren, er zaten wel wat meer opdrachten in waardoor de teams de 5 uur hard nodig hadden. Deze aanpassing werd positief ontvangen door de deelnemers. Al me al bleef het nog wel een fikse uitdaging om de vragen goed te beantwoorden. Zaterdag zal o.a. onthuld worden waar het eerste chinees restaurant gevestigd zat in Rooi, welk team het beste online kan bowlen, wat de oplossingen van het moordspel zijn en hoeveel parkeervakken er op de markt te vinden zijn.

Naast alle antwoorden zullen tijdens de prijsuitreiking de eindstand en categoriewinnaars bekend gemaakt worden. De voorgaande edities zijn gewonnen door Rooische Zwets (2x), Tis rolluk iet (2x) en De Knolletjes. Deze teams zullen ongetwijfeld ook dit jaar weer hoge ogen gaan gooien. Er zijn echter ook genoeg andere teams die voor de ereplaatsen mee zullen gaan strijden. De Top 3 ontvangt weer een mooi geldbedrag voor een goed doel naar keuze. Ook voor de categoriewinnaars staat een kleinigheidje klaar.

De prijsuitreiking vindt plaats in Zalencentrum de Beurs en start om 20:30uur. De deuren zijn vanaf 19:30uur geopend.