Logo mooirooi.nl
Het team van Bella Plaza met Marlies in het midden.   | Fotonummer: 1e5f75
Het team van Bella Plaza met Marlies in het midden.
Op de koffie bij...

Huiselijk en warm, een salon voor iedereen

Sint-Oedenrode - Het is een dag voor Kerst wanneer ik op de koffie ga bij Marlies Timmermans – van den Boer, de eigenaresse van kapsalon Bella Plaza. Altijd gezellig om met haar te gaan babbelen en dit keer heeft het ook nog eens een reden. Komend jaar (precies op 1 januari) runt ze haar salon alweer tien jaar. Marlies kennende gaat dat gepaard met een gezellig feestje, voor haar personeel en haar klanten. Ik ben benieuwd naar haar plannen.

Door: Jeroen van de Sande

Buiten is het koud. Ik trek de deur open en een prettig warme lucht laat mijn bril aanslaan. Het gesuis van droogkappen en een föhn doet vermoeden dat je op een start- en landingsbaan staat van Eindhoven Airport. Gezellig gekwebbel komt er bovenuit. Ik voel me direct welkom in de knusse kapsalon. Van alle kanten word ik begroet en Marlies staat voor me zoals ik haar ken: breed glimlachend. Dit keer met twee cadeautjes op haar mooie kapsel, geheel in Kerstthema. 'Is het niet te druk voor een interview', vraag ik, wetende dat dit de topdagen zijn voor een goede kapsalon. "Eigenlijk wel", zegt Marlies, "Maar ik heb het er tussendoor kunnen plannen." Ze dirigeert me naar het keukentje. Het is er donker, kaarsjes aan en de tafel staat vol lekkers. "Voor de meiden straks. Om samen alvast de Kerst in te luiden."

Het is Marlies ten voeten uit. Haar Rooise gemoedelijkheid, gezelligheid en goede humeur straalt ze uit via haar salon. "Ik wil dat mensen zich hier thuis voelen. Het moet huiselijk zijn en warm, waar iedereen zich op zijn of haar gemak voelt", typeert Marlies haar 'winkel', terwijl ik een hap neem van een zoet broodje. Met iedereen bedoelt Marlies ook echt iedereen. "Gewone en gezellige mensen van alle rangen en standen die houden van deze – beetje kneuterige - sfeer." Zijn dat vooral de Rooienaren? Volgens Marlies veel, maar lang niet allemaal. Veel klanten komen uit omliggende gemeenten zoals Son en Breugel, Schijndel, Vught en zelfs uit Den Bosch en Eindhoven. "Laatst kregen we een dame uit Eindhoven binnen. Zij had ons gevonden via Google en koos voor onze salon, omdat ze deze er zo gezellig uit vond zien."

Natuurlijk is sfeer belangrijk, maar daar komen de klanten niet uitsluitend voor. Ze willen uiteraard ook professioneel geknipt worden. "Kwaliteit is heel erg belangrijk. We hebben ervaren kapsters in Patty, Annemiek, Annemijn en mijzelf. Aangevuld met Cheyenne, die nu al een hoog niveau haalt. Samen zijn we een hecht team. We staan voor elkaar klaar en leggen onze klanten in de watten." De twee jongste dames van het knipteam zijn het minst lang in dienst bij Marlies. "Hartstikke fijn dat ze hier werken. Ze zorgen voor een frisse wind." 

Voor de dames de deur dicht doen en kunnen beginnen aan de brunch wil ik natuurlijk weten welk feestje Bella Plaza in petto heeft. "In 2019 brengen we iedere maand een interessante actie. Zo geven we in januari 10% korting op stijltangen en föhns die wij verkopen! Daaromheen houden we het hele jaar een foto-actie. Iedere klant krijgt een Bella Duck eendje mee en mag daar een zo origineel mogelijke foto mee maken. De drie meest originele foto's worden aan het eind van het jaar bekroond met een grote prijs. De hoofdprijs is een jaar lang gratis geknipt worden!" Marlies en haar team hebben een feestelijk plan uitgestippeld en reken maar dat alle klanten er enthousiast van worden. Daar zorgen de dames wel voor.

Goed gevuld door het heerlijke broodje en een goed kopje koffie zet ik een punt achter het gezellige interview. Marlies heeft haar cadeautjes inmiddels van haar hoofd gehaald. Jammer, ik hoopte al dat ze die heel 2019 op zou houden. Het is immers feest!
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u naar de optocht in Papgat kijken?Reageren!