Logo mooirooi.nl
93 wagenrust D Maasdijk   | Fotonummer: 734439
93 wagenrust D Maasdijk (Foto: Noud Wijn)
Sport

OLAT winterseriewandeltocht vanuit Boxtel

Voor deze wandeltocht op zondag 16 december zochten de routebouwers de natuur op: de rust en de ruimte van de Kampina en de Oisterwijkse bossen en vennen. 

De kortere afstanden genieten vooral van het Huisvennengebied op de Kampina en het landelijke gebied rondom het schilderachtige riviertje de Beerze. De langere afstanden komen door beide natuurgebieden. We beginnen de wandeling met het in de 13e eeuw gebouwde Kasteel Stapelen en wandelen door het parkbos en over De Dommel. Daarna verder richting Lennisheuvel waar we de Beerze oversteken. Via de Annakapel wandelen we landelijk naar het buurtschap Roond. Daar bereiken we via het Verzetslaantje de Kampina, komen bij de met heide bedekte stuifzandheuvel met uitzicht op de Zandbergsvennen en het Van Tienhovenmonument. Wandelen door het Huisvennengebied, met afwisselend vennen, stuifzandheuvels en bosjes. Bij het Belversven verlaten we de Kampina en verruilen deze voor de Oisterwijkse bossen. De langere afstanden passeren o.a. het Kolven, Galgeven en Achterste Goorven. We steken de Reusel over. Verderop volgen we de Rosep en komen op het noordelijk gedeelte van het Huisvennengebied met o.a. het Kogelvangersven. Daarna het pad langs het Smalwater en in Boxtel door het schilderachtige steegje Madalenna's Pad en de gezellige markt van Boxtel terug naar de startlocatie. Daar kunnen we terugzien op een mooie winterwandeltocht.
Startlocatie is Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, 5283 CA  Boxtel. Alle afstanden mogen vanaf 08.00 uur starten. De ervaren wandelaars kunnen wandelen op de 40, 30 of 20 km. Voor degenen die minder willen wandelen en voor families met kinderen kan men tot uiterlijk 12.30 uur ook starten op de 15 of 10 km. Men moet om 17.00 uur weer terug zijn op de startlocatie. Onderweg heeft OLAT 3 wagen- en 2 caférustposten ingericht. Er hangen pijlen en men krijgt een routebeschrijving mee, waardoor de routes eenvoudig zijn te wandelen. Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding genieten 50% korting op het inschrijfgeld. Uitgebreide informatie vindt u op www.olat.nl/winterserie waar vooraf ook de route middels GPS tracks zijn te verkrijgen. Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen via e-mail: dagtochten@olat.nl.
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!