Logo mooirooi.nl
Laurens van Voorst op de plaats waar het nieuwe buurthuis in de wijk Boschweg in Schijndel wordt gebouwd. "Gerealiseerd mede dankzij de inzet van de buurt."     | Fotonummer: ca4d0e
Laurens van Voorst op de plaats waar het nieuwe buurthuis in de wijk Boschweg in Schijndel wordt gebouwd. "Gerealiseerd mede dankzij de inzet van de buurt." (Foto: Jos van Nunen)
Politiek Meierijstad

De Politiek Dichterbij: Laurens van Voorst

Meierijstad / Schijndel - In de rubriek "Politiek Dichterbij" geeft DeMooiRooiKrant regelmatig een raadslid de kans zich aan de lezers te presenteren. Deze keer: Laurens van Voorst (Hart voor Schijndel)

Geb. datum: 10 januari 1960
Geb. plaats: Venray
Woonplaats: Schijndel
Burgerlijke staat: Gehuwd
Kinderen: Vier
Opleiding: "Een opleiding van niks. Alleen HAVO."
Beroep: Zelfstandig copywriter en gemeenteraadslid

Hobby's:
Stichting Bij Jan: voorzitter, vrijwilligerswerk, "Broertje van Stichting Bij Jet, allebei een enorm succes"
Gastdocent ProDemos huis voor democratie en rechtstaat: "Betaalt bijna niks maar ik doe het zo verschrikkelijk graag."
Moderator: "Dat woord zegt de meeste lezers waarschijnlijk niks. Begeleider van workshops, gespreksleider is misschien duidelijker."

Als laatste aanmelder voor onze serie De Politiek Dichterbij is Laurens hekkensluiter. Waren de voorgaande afleveringen 'n een-tweetje waarbij niks in de tekst stond zonder instemming van het raadslid, voor hem hebben we de lat hoger gelegd. Waarom? Een copywriter moet je het 'op papier' niet te makkelijk maken. Bovendien houdt hij naar onze inschatting wel van een uitdaging. Zijn antwoorden heeft hij gezien, zijn profielschets niet. Die leest hij zelf nu ook pas voor het eerst.
Wie Laurens wel eens bezig heeft gehoord, kent hem als een vlijmscherp debater die overal direct een antwoord op heeft. Dat is af en toe ook zijn valkuil. Als de cowboy die sneller schiet dan zijn schaduw maar af en toe in zijn eigen voet schiet. Bij onze 'plaagvraag' een fraai voorbeeld daarvan. Ieder raadslid heeft wel mensen in zijn omgeving bij wie hij of zij niet zo goed ligt en Laurens is daarop geen uitzondering. "Hij hoort zichzelf wel érg graag praten" wordt daarbij wel eens genoemd en niet iedere Brabander kan overweg met zijn directe, assertieve stijl. Ieder het zijne. Wat ons betreft een werkelijk bevlogen politicus. Een man die zijn zegeningen enthousiaster etaleert dan zijn zwakheden, maar daar net zo makkelijk de draak mee steekt en zich ook kwetsbaar durft op te stellen.

Is je beroep goed te combineren met het raadslidmaatschap?
"Nee. Tenminste: qua tijd niet, wel qua inhoud. Want ik ben erg fanatiek in mijn raadswerk. Tegelijk vind het wel een luxe dat ik mijn werk en raadswerk door elkaar kan laten lopen. Ik kan ook ja antwoorden. Want het positieve is dat die twee qua werkinhoud goed op elkaar aansluiten. Er is zeker sprake van synergie."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!