Afbeelding

Roois robot-team in regiofinale

Algemeen

Sint-Oedenrode - Voor de vijfde jaar op rij doet het Rooise robot-team The Electrics mee met de regiofinale van de First Lego League (FLL)-wedstrijd. Zaterdag 1 december strijden zij met tientallen andere teams om diverse prijzen.

De Rooise Lego-robotbouwers hebben de laatste maanden hard gewerkt en hopen dan ook op verschillende vlakken te scoren. Er zijn punten te verdienen in verschillende categorieën: welke robot haalt bijvoorbeeld de meeste punten op de wedstrijdmat, welk team heeft een goede en stevige robot gemaakt, welke robot is het meest innovatief of welk team heeft een leuke presentatie over het project. Naast het bouwen van een robot met Lego Mindstorms en het programmeren van deze robot, dient elk team namelijk ook een presentatie te houden van het project.
Dit jaar is het thema Into Orbit, oftewel: waar lopen mensen tegenaan wanneer zij langdurig in de ruimte zouden verblijven? The Electrics heeft daarbij gekozen voor het probleem 'Hoe vermaak ik mij in de ruimte'? en dit verder uitgewerkt. Ze kunnen aan de jury een leuke oplossing laten zien. Welke oplossing dat is, laten we natuurlijk nog niet horen. Mocht je heel benieuwd zijn, kom dan kijken op zaterdag 1 december tussen 10.00 en 16.45 uur in Dynamo, Catharinaplein 21 in Eindhoven. Supporters zijn van harte welkom.
Het FLL-team (8 t/m 14 jr) en het FTC-team (14 t/m 18 jr) zijn onderdeel van de Stichting Neobots. Zij hebben hun werkplaats bij Neovito op de Eversestraat 11 in Sint-Oedenrode. Heeft u interesse om een team te ondersteunen of te coachen, of heeft uw kind interesse om mee te bouwen? Kijk vooral eens op: www.neobots.nl of bel een van de contactpersonen die vermeld staan op de site.


Afbeelding