Afbeelding
Foto: Jan Roche

Ollandia pakt ook in Tilburg de punten

Algemeen

Olland - In een wedstrijd waarop voorhand met enige zorg naar werd uitgekeken heeft Ollandia de drie punten gepakt. Over de gehele wedstrijd gezien ook wel terecht, maar het had zo anders kunnen zijn als de 2-0 niet in buitenspelpositie zou zijn gescoord door SVG.

Op voorhand was bekend dat SVG een goed draaiend team was met een paar zeer snelle en behendige spelers. Gezien de stand was het voor beide teams van belang om de volle buit bij te kunnen schrijven. Als men nu zou denken dat het een gemakkelijke middag is geweest voor Ollandia dan is het de schijn die bedriegt. Het was een wedstrijd die in de eerst 30 minuten alle kanten op kon. Zo was het SVG die in de 28e minuut de score opende met een prachtige voorzet die werd afgerond door Ridowan Badrour. Het dezelfde speler die direct daarop de bal weer in de touwen deed belanden. Echter tot geluk van vele meegereisde supporters van Ollandia in buitenspelpositie. Door deze acties leek Ollandia te zijn wakker geschud en het was Rob van der Heijden die direct daarna de 1-1 liet aantekenen door een hard gegeven voorzet van Stefan Erven direct met een harde schuiver onder in de hoek te plaatsen. Toen twee minuten daarna Robert Erven zich geweldig vrijspeelde op rechts en een voorzet op maat gaf, was het broer Stefan die daar wel raad mee wist en de 1-2 liet aantekenen. Om vervolgend met zijn ploeggenoten met deze stand de kleedkamer op te gaan zoeken.
Direct na de aftrap was het een domme overtreding van een SVG-speler in het strafschopgebied die een penalty veroorzaakte. Daarmee gaf hij schijnbaar de wedstrijd een beslissende zet. Steven van Dijke wist met deze kans wel raad en gaf een staaltje van zelfvertrouwen weg. Door te scoren met de beroemde paneka variant: 1-3. In de 72e minuut deed Josje Leendert op het middenveld van zich spreken. Met een prachtig gegeven pass  liet hij Stefan Erven alleen op de keeper af gaan. Ook hij wist deze kans te verzilveren en een liet een veilige 1-4 optekenen. Dat daarna toch nog de 2-4 viel, was jammer voor het doelgemiddelde, maar had geen effect meer op de wedstrijd die solide werd uitgespeeld door de koploper in deze klasse Ollandia. Volgende week is Ollandia, maar de week daarop staat de belangrijke uitwedstrijd tegen Tuldania op het programma. Wij rekenen dan weer op de vele vaste supporters.

Vrije speelronde Ollandia
Vanwege een oneven aantal teams in hun klasse, heeft Ollandia  zondag 25/11 een vrije speelronde. In deze speelronde staan wel twee van de directe achtervolgers tegenover elkaar, want Riel, de nummer twee met een punt minder, ontvangt dan Tuldania, de gedeelde nummer drie met zes punten achterstand. Voor beide teams is dit een belangrijke wedstrijd om niet verder achterop te raken. Dit geldt natuurlijk helemaal voor Tuldania, want op zondag 2/12  moet koploper Ollandia in Esbeek op bezoek. In het komend weekend is er voor de overige teams wel voetbal, waarbij op zondag op sportpark Ekkerzicht de Ollandia 35+ers en Vrouwen al om 10.00 uur in actie komen. Ook op zaterdag is er voetbal, want dan komen alle Ollandia jeugdteams weer in actie. Hierbij zal Ollandia Jo12-1 in en bij Schijndel proberen om het najaarskampioenschap al binnen te halen. Hopelijk krijgen ze daarbij de steun van veel supporters, welke natuurlijk ook weer welkom zijn bij alle andere wedstrijden. Ook kan iedereen al vast de algemene jaarvergadering in de agenda zetten, welke op donderdag 29/11 wordt gehouden in de Ollandia kantine op sportpark Ekkerzicht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding