WEC te sterk voor Boskant

Boskant / Wijbosch - Na afloop van de wedstrijd WEC – Boskant stond er een 2-0 eindstand op het scorebord. De punten bleven in Wijbosch en Boskant kon met lege handen naar huis. Een terechte nederlaag op basis van het vertoonde spel. Na rust was het wel wat beter, maar echte kansen werden er nauwelijks gecreëerd.

Met name in de eerste helft was de thuisploeg de bovenliggende partij. Met een sterk bezet middenveld kreeg Boskant nauwelijks mogelijkheden om haar spitsen in actie te brengen. In de zestiende minuut kwam WEC op voorsprong. Na balverlies aan Boskant zijde pakte WEC door met een tegenaanval. De voorzet van rechts werd nog wel door een Boskant verdediger geraakt, maar verdween via WEC aanvaller Mark Smits over de doellijn: 1-0. Het leek het begin van een kansloze middag, want qua strijd en duels werden de bezoekers (te) vaak afgetroefd! Toch was er een kansje op de 1-1 in de 22e minuut. Met een goede steekpass bracht Jim van der Zanden medespeler Aimé Opheij in een goede positie, maar diens inzet werd knap door WEC doelman Luuk Santegoeds tot corner verwerkt. Omdat de thuisclub, ondanks het betere spel, ook niet meer wist te scoren, ging de 1-0 als tussenstand de boeken in.
Na rust wist Boskant wat meer partij te geven, zonder dat dat meteen tot heel gevaarlijk situaties leidde. In de 65e minuut leek dat te veranderen. Na een prima solo van Aimé was z'n eindpass op Jim echter net niet zuiver genoeg! WEC was scherper. Toen de bal na een aanval van de thuisclub door Boskant verdediger Ruud van der Zanden bij WEC speler Elmo Kuijpers in de voeten werd gekopt, aarzelde die niet en poeierde de bal snoeihard tegen de touwen: 2-0. Dat gebeurde een kwartier voor tijd, de wedstrijd was gelopen! Beide teams kregen in de resterende tijd nog enkele kleine kansjes, maar omdat die verder geen doelpunten opleverden was de 2-0 ook de eindstand!
Door het verlies zakt Boskant naar plaats 11 op de ranglijst. Aanstaande zondag komt Nulandia, dat met 'slechts' 3 punten meer de vijfde plek bezet, naar Boskant. De verschillen zijn nog niet zo groot, maar dat wordt het natuurlijk wel als er opnieuw verloren wordt. Het uitgangspunt voor zondag is dus duidelijk!