Afbeelding

Waterpolosters worstelen verder

Algemeen

Sint-Oedenrode - Wederom hebben de waterpolodames van Argo onnodig punten laten liggen. Dit keer in een rechtstreeks duel tegen mededegradatiekandidaat Nayade. 

Argo was gedurende de hele wedstrijd de betere ploeg, creëerde veel kansen maar verzilverde er te weinig. Nayade daarentegen had weinig nodig om de bal in de goal te krijgen. Het team sprong effectief om met iedere kans en kon daardoor aangehaakt blijven in de wedstrijd. Met nog 40 seconden op de klok leek de winst binnen te zijn, nadat Josine Raaijmakers een strafworp mocht nemen. Met een voorsprong van 6-7 is het dan een kwestie van uitspelen, maar binnen 10 seconden vloog een afstandsschot van Nayade het doel in. De teleurstelling was groot en de wil om toch zelf nog een keer te scoren groot. Onnodig balverlies was het gevolg waardoor Nayade met een uitbraak ineens ook nog eens de 8-7 kon maken. Argo moet zich dit seizoen serieus zorgen gaan maken over degradatie. Echter, met iets meer zelfvertrouwen, slimmer spelen en scherpte tegen Nayade had Argo de wedstrijd probleemloos kunnen winnen. Dat kan het team meenemen naar de volgende wedstrijd. Paula Smith was met haar drie doelpunten de meest scorende speelster van het team. Liesbeth vd Korst wist er twee te maken, Tamara Vervoort scoorde één maal. 
Heren 1 had het ook lastig tegen Nayade, maar het verloop van de wedstrijd verliep andersom. De heren keken continu tegen een nipte achterstand aan maar wist in het laatste partje nog net langszij te komen door een doelpunt van Gijs van Wanrooij. Met een 7-7 einduitslag kan het dan ook tevreden zijn. Hierdoor blijft het eerste team in de middenmoot staan, waar ook heren 2 staat met eenzelfde aantal punten.