Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 15bb88
Foto:
Politiek Meierijstad

'Wél toeristenbelasting in Meierijstad'

Sint-Oedenrode – Het college van B en W adviseert de gemeenteraad om de toeristenbelasting  Meierijstad-breed in te voeren.

In hun overwegingen tonen ze alle lof, respect en begrip voor de werkgroep die voor dat onderwerp in het leven was geroepen, maar hun advies staat haaks op het werkgroep-advies om de toeristenbelasting juist af te schaffen. Als de gemeenteraad het advies van het college volgt, wordt dat geen feestje voor de toerismebranche in Sint-Oedenrode, die hun hoop hadden gevestigd op het advies van de werkgroep. In Schijndel zou het in dezelfde beeldspraak zelfs een rouwstoet kunnen worden, want tot op heden hoefde daar helemáál geen toeristenbelasting te worden betaald. Het effect voor Veghel zal een stuk minder zijn, evenals Rooi was daar al toeristentax, maar de toeristenbranche speelt daar geen grote rol.

Het laatste woord over dit onderwerp is nog niet gesproken. Op  20 december staat het ter besluitvorming op de agenda van de gemeenteraad, maar op 13 december mag de raadscommissie er zijn zegje over doen.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!