Logo mooirooi.nl
Ron en Stefan voor hun zaak in Best.   | Fotonummer: c1bfec
Ron en Stefan voor hun zaak in Best. (Foto: Nicki_Bos)
Op de koffie bij...

Kwaliteit van top tot band

Best - Ik let vaak op de uitstraling van een bedrijf. Dat zegt veel over wat er binnen gebeurt. Het eerste wat me opviel toen ik bij Ron's Bandencentrale aan kwam gereden? Alles straalt kwaliteit uit. Goed schilderwerk met kleuren die matchen, een rustig en professioneel logo en een groot bord waar alles op staat wat Ron's Bandencentrale doet. Nieuwsgierig als ik altijd ben, zet ik hem op een drafje door naar binnen…

Door: Jeroen van de Sande

Daar tref ik hetzelfde: kwaliteit van top tot teen en alles in het gelid. De zaak ziet er netjes en opgeruimd uit. Terwijl zoon Stefan een klantgericht praatje maakt met een vrachtwagenchauffeur komt een charismatische man me tegemoet. Dat moet Ron zijn… Ik vertel hem over mijn eerste indruk: kwaliteit. "Mooi dat je dat zegt, want dat is precies wat we willen uitstralen", is de eigenaar content. Inmiddels schuift ook Stefan aan en op een groot tv-scherm tovert zijn vader de nieuwe website tevoorschijn. Gloedjenieuw en met een voortreffelijke uitstraling. 'Jullie hebben een prijs ontvangen?' merk ik op, omdat ik een trofee zie op de voorpagina. Het blijkt te kloppen. "Het mooie is", voegt Stefan toe. "Collega's uit het hele land én een vakjury hebben dat bepaald."
De bandenexpert uit Best is bekend in heel Nederland. Onlangs kwam er nog een klant vanuit Gouda gereden om zijn Mercedes te laten uitlijnen. "Hij mailde naderhand dat het een genot was om naar huis te rijden. Zijn bezoek was het helemaal waard geweest. Dat is een mooi compliment", glimt Ron nog na. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de klanten alleen maar van ver komen. Het overgrote deel komt uit deze regio, vanaf 1965 weten ze de bandenspecialist al te vinden.
Wist u dat winterbanden nodig zijn onder de zeven graden? Veel mensen denken dat ze alleen van pas komen als het glad is of als er sneeuw ligt, maar dat is niet zo. Samen met Ron en Stefan bladeren we door de website bandencentrale.nl. Die staat boordenvol tips over banden en uitlijnen, de twee takken van sport van Ron's Bandencentrale. Ik lees nog een belangrijk weetje op de site: Wanneer uw bandenspanning 30% te laag is geeft dat meer dan 50% slijtage op uw banden. Terwijl ik het op me in laat werken laat Stefan een bandenscanner zien. "Niet veel bandenspecialisten hebben dit. We scannen een band en kunnen dan nog veel meer lezen dan met het blote oog. Die informatie wordt weergegeven in een rapport", legt Stefan uit. Ik geloof direct dat de twee mannen veel zien door ervaring, maar zo'n scanner maakt het nog professioneler.
Ook op het gebied van uitlijnen staat er veel interessants te lezen en de heren onderbouwen ieder weergegeven feitje. Wanneer je een aantal keer per jaar tegen de stoeprand oprijdt tijdens het parkeren, moet je de auto laten uitlijnen. Heb je een aanrijding gehad? Of trekt je auto naar links of rechts? Dan is uitlijnen het devies. Ron: "We doen dat met de grootste zorg. We behandelen iedere auto alsof die van ons zelf is." Vooral de volgende regel die Ron uitdraagt, lijkt me ideaal als klant. "Binnen een uur hebben we er vier nieuwe banden op liggen of is de auto uitgelijnd. Klaar terwijl u wacht!" Ron laat me daarna weten dat maatwerk heel belangrijk is. Hoeveel kilometer rijdt iemand, hoe lang willen ze nog met de auto door. Allemaal belangrijk om de perfecte mix te creëren.
Goodyear, Michelin en huismerk Novex en alle andere bandenmerken. Ze hebben een plek in de showroom. In iedere prijscategorie heeft Ron's Bandencentrale smaken. Stefan legt in technische bewoordingen de verschillen uit. Hij weet er erg veel van, maar wat wil je met opa en vader als leermeesters. Het is niet vreemd dat het bedrijf al meer dan vijftig jaar bestaat.
In een gezellige setting nemen we afscheid. Ik ben een stuk wijzer en onderweg naar huis neem ik de proef op de som. Op de Bestseweg laat ik even mijn stuur los. Hij trekt een beetje naar links. Binnenkort nog maar eens terug naar Ron's Bandencentrale, want nu weet ik wat dat betekent.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Gaat u met Kerst uit eten?Reageren!